Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Strategisk VA- och avfallsplanerare till Roslagsvatten

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Roslagsvatten befinner sig i mitten av en spännande förändringsresa - en resa som vi kallar Roslagsvatten 2.0. Våra kommuner växer och utvecklas i hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi ställa om och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid. Här spelar strategisk planering en avgörande roll eftersom det är i de tidiga skedena möjligheterna att påverka är som störst, och det vi bygger idag kommer kanske att vara i drift under 100 år framöver.

Ett led i omställningen är att vi har genomfört en organisationsförändring för att bättre understödja våra processer inom tillgångsförvaltning. Tillgångsförvaltning. på engelska Asset Management, är ett sätt att arbeta så att investeringar och andra åtgärder blir så effektiva som möjligt. Nu söker vi en VA-och avfallsplanerare som vill arbeta med strategisk planering samt vara med och utveckla tillgångsförvaltningsprocesserna på Roslagsvatten. Rollen ingår i den nya enheten Utredning & Analys och består av en chef, en dagvattensamordnare, strategiska VA- och avfallsplanerare samt en hydraulisk modellör.

Om rollen
Som strategisk VA- och avfallsplanerare på Roslagsvatten arbetar du med behovsanalys och övergripande planering för nyinvesteringar och reinvesteringar.

Du kommer att utföra olika typer av utredningar och delta aktivt i kommunens planering såsom detaljplaner, VA-plan, vattentjänstplan, översiktsplan, dagvattenstrategi etc. Du ingår i enheten Utredning och Analys och arbetar nära kommunansvariga, vilka har det ekonomiska ansvaret för kommunens VA-utbyggnad.

Du samarbetar också med bland andra projektledare, platschefer, hydrauliska modellerare och med driftpersonal. Detta ger dig stora möjligheter att ta stöd från andra och utbyta erfarenhet inom den egna organisationen, vilket vi ser som en stor styrka.

Vi erbjuder dig en ansvarsfull, utmanande och spännande roll med en stor variation av uppdrag. För att skapa förutsättningar för dig som ny VA- och avfallsplanerare att komma in i ditt arbete på ett bra sätt har du en mentor till stöd under din första tid på Roslagsvatten. Vilken typ av uppdrag du får ansvara för varierar och anpassas efter kompetens och tidigare erfarenhet.

Vi satsar på våra processer inom Asset Management, så att investeringar och andra åtgärder blir så effektiva som möjligt och där kommer du att ha en samordnande roll. Vi arbetar aktivt med digitalisering för att våra medarbetare ska ha tillgång till relevant och kvalitetssäkrad information. För samtliga kommuner finns hydrauliska modeller för spill- respektive dricksvattennäten och dessa utgör viktiga verktyg i planeringsarbetet.


Personprofil
Vi tror att du har en passande akademisk examen och flera års erfarenhet av arbete med kommunal VA- och/eller avfallsplanering på konsult- eller beställarsidan.
Du har god samarbetsförmåga, tar initiativ och kommunicerar på ett enkelt och tydligt sätt. Du tar ansvar för dina uppgifter och arbetar strategiskt och strukturerat.

Du har:
* God VA- eller avfallskompetens
* Goda datorkunskaper
* B-körkort


Övrigt
Roslagsvatten AB är ett kommunalt bolag med cirka 220 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr.

Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid och tillsvidare
Arbetstid: Kontorstider, flextid
Arbetsplats: Beroende på vart du bor kommer du kunna arbeta både på vårt kontor på Ekerö och på HK i Åkersberga

PerformIQ är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Mattias Söderberg på mattias.soderberg@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare:
Saco: Carina Asp, telefonnummer 08-540 835 07, e-post: carina.asp@roslagsvatten.se
Vision: Emil Sjöberg, telefonnummer 08-598 428 79, e-post: emil.sjoberg@roslagsvatten.se


PerformIQ logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.