Hoppa till innehåll
Nynäshamns kommun logotyp

Förvaltningsstrateg till Nynäshamn kommun

Ansök nu
Vill du vara med och skapa hållbar utveckling på socialförvaltningen? Nynäshamn kommun söker en analytisk förvaltningsstrateg!

På enheten för stöd och utveckling i Nynäshamns kommun får du möjlighet att arbeta i en strategisk och analytisk roll med fokus på långsiktig planering och utveckling i nära samarbete med förvaltningschef. Detta i en tid av nytänkande där vi på socialförvaltningen gör oss redo för en ny lagstiftning. Vill du forma arbetssätt och kultur i en spännande, ny tjänst på en ny enhet inom socialförvaltningen? Tror du liksom vi på att kombinera strategisk planering och analys med praktiskt genomförande för att uppnå bästa möjliga resultat? Då behöver vi dig!

Välkommen till vårt team på enheten för stöd och utveckling!

Det här erbjuder vi dig
  • Hos oss får du göra skillnad i människors liv. Här har du nära till din chef och dina kollegor, påverkan och beslut.
  • Nynäshamn är en lugn och trygg kommun. Tryggheten finns även i våra team - vi är prestigelösa, uppmuntrar och backar upp varandra när det behövs.
  • Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Vår resa ger dig möjlighet till utmaningar och varierande arbetsuppgifter.
  • Vi erbjuder fri tillgång till gym. Du får även friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag.
  • Vi har en aktiv personalförening där du kan hyra stugor i fjällen och i skärgården. Du kan också delta i olika aktiviteter som till exempel padel, kajak och ridning.
  • Här har vi flextid och kortare arbetstid under sommaren. Det finns också möjlighet till distansarbete.
Arbetsuppgifter

I rollen som förvaltningsstrateg kommer du att utgöra en strategisk och analytisk planeringsfunktion som kommer att ha en betydande roll inom förvaltningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
  • Samordna och förbereda budgetarbete tillsammans med ekonomicontroller och chefer.
  • Samordna arbetet med att utveckla, analysera och prognostisera nyckeltal för exempelvis volymer, personalekonomi och befolkningsutveckling.
  • Utveckla långsiktiga planer för investeringar och statsbidrag.
  • Bidra till att göra socialtjänsten än mer kunskapsbaserad, genom att säkerställa att förvaltningen kan erbjuda rätt insatser.
  • Utarbeta underlag för beslut kring utveckling och avveckling av insatser.
  • Samordna arbetet med interna överenskommelser avseende utförarverksamhet i egen regi.
  • Representera socialförvaltningen i kommunens lokalplanering och samordna det arbetet inom förvaltningen.
  • Genomföra utredningar med tillhörande riskanalyser och plan inför uppföljning för beslut i nämnd eller förvaltningsorganisationen.
Om arbetsplatsen

Enheten för stöd och utveckling är en central del av Nynäshamns socialförvaltning, med ansvar för planering, uppföljning och utveckling av verksamheten. Vi arbetar för att säkerställa att socialförvaltningens insatser möter kommuninvånarnas behov på ett effektivt och kvalitativt sätt. Enheten består av åtta tjänster inklusive fyra utvecklingsledare, en avtals- och inköpssamordnare, en medicinskt ansvarig sjuksköterska och två systemförvaltare. Förvaltningsstrategen rapporterar till enhetschef som ingår i förvaltningsledningsgruppen.

Enheten har ett nära samarbete med många av förvaltningens chefer, inklusive förvaltningschefen, samt med kommunens controller och lokalstrateg.

Man deltar aktivt i både interna och externa nätverk för att främja kunskapsdelning och samarbeten över kommungränser. Enheten är nybildad och du kommer att ha stort påverkansutrymme att forma arbetssätt och kultur. Arbetet är processorienterat och har ett starkt fokus på att driva utvecklingen framåt i enlighet med kommunens styrmodell.

Det här söker vi hos dig

För att lyckas i rollen som förvaltningsstrateg har du:
  • Minst treårig högskoleutbildning inom samhällsvetenskap eller annat relevant område som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Flerårig erfarenhet av budgetprocesser och arbete med utrednings- och analysunderlag i en politiskt styrd organisation.
  • Kunskap om samspelet mellan myndighetsutövning och utförare, gärna i en beställar- och utförarorganisation.
  • Minst två års erfarenhet av att ha arbetat med utrednings- och analysunderlag inför beslut på övergripande nivå i politiskt styrd organisation
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig väl på svenska i både tal och skrift.
  • Erfarenhet av att sammanställa och analysera stora mängder data i program som Excel.
Meriterande är om du har arbetat i en strategisk roll som chef och/eller har erfarenhet inom socialtjänst.

Personliga egenskaper vi letar efter:
Vi söker dig som är trygg, stabil och har en välgrundad integritet. Du ska kunna agera självständigt, vara proaktiv och ta initiativ. Det är viktigt att du är flexibilitet och har förmåga att se möjligheter i förändringar. Du bör vara strukturerad, kvalitetsmedveten och kreativ, med en förmåga att bryta ner och lösa komplexa problem. God samarbetsförmåga och förmåga att relatera till andra på ett lyhört sätt är också centrala för denna roll.

Välkommen med din ansökan till Nynäshamns kommun!

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG, specialister på kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida.

Vänligen notera att din ansökan även kommer att registreras i kommunens eget rekryteringssystem och allra senast när rekryteringen är avslutad. Du får då en bekräftelse om detta per mail. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, eftersom urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen!
Nynäshamns kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/