Hoppa till innehåll
AB Effektiv logotyp

Enhetschef Öppenvårdsenheten till Ekerö kommun

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Till Ekerö kommun söker vi nu en enhetschef till öppenvårdsenheten, en möjlighet för dig som vill göra skillnad på riktigt. Har du tidigare chefserfarenhet och erfarenhet av öppenvårdsarbete? Vill du jobba i en kommun som värdesätter engagemang, kompetens och som främjar utveckling?

Då kan det vara dig vi söker!

Din framtida arbetsgivare
I Ekerö har vi målet att alltid leverera med hög kvalitet till våra medborgare och ser till att alltid göra vårt yttersta - något vi är stolta över. Vi har en väl fungerande individ- och familjeomsorg som vi fortsätter att utveckla för att skapa ännu bättre förutsättningar för att möta framtidens välfärdsuppdrag.

Individ- och familjeomsorgen är indelad i fem enheter - mottagnings- och vuxenenhet, utredningsenhet, placeringsenhet, enhet för ekonomiskt bistånd och öppenvårdsenhet.
Öppenvården erbjuder ett brett utbud av biståndsbedömda insatser och öppna förebyggande insatser riktade mot både barn, ungdomar, familjer och vuxna. Hos oss arbetar familjebehandlare, vuxenbehandlare, behandlingsassistenter, nätverksledare och kurator.

Vad erbjuder rollen?
I rollen som enhetschef söker vi nu dig som vill leda en öppenvårdsenhet med fokus på förebyggande arbete, tidiga insatser och kvalificerat behandlingsarbete. Öppenvården är gemensam för barn, ungdom, familj och vuxen, och erbjuder stöd till alla IFO:s målgrupper.

Vanligt förekommande ansvarsområden:
* Planera och organisera verksamheten och se till att den utförs enligt direktiv, lagstiftning och riktlinjer
* Budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för enheten
* Genom ett närvarande ledarskap stödja, utveckla och engagera medarbetarna
* Du tydliggör övergripande mål, ser till helheten och arbetar med utveckling och uppföljning med individens bästa i fokus och för en verksamhet med hög kvalitet
* Du bidrar aktivt till en god samverkan med kollegor såväl inom förvaltningen som utanför

Som enhetschef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp vilken leds av verksamhetschef. Du leder ett team om ca 18 medarbetare och rapporterar till verksamhetschef.

Vem är du?
Vi söker dig med socionomexamen och flerårig dokumenterad erfarenhet av en chefsposition inom socialtjänsten. Du har erfarenhet av öppenvårdsarbete riktat mot barn och ungdomar, verksamhetsutveckling och du brinner för att få andra människor att växa.

Som enhetschef är du trygg och tydlig och skapar engagemang och delaktighet för att ge dina medarbetare förutsättningar att lyckas i sina uppdrag. Du kommer att leda en senior arbetsgrupp vilket ställer krav på att du är driven, framåtlutad och har ett tydligt utvecklingsfokus. Du har förmågan att se helheten och lyfta blicken ur ett strategiskt perspektiv, vilket tillsammans med nytänkande idéer och visioner mynnar ut i välfungerande strategier för enheten.

Då tjänsten innebär många kontaktytor är det viktigt att du har god kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Som person är du strukturerad, lösningsfokuserad, flexibel och lyhörd. Du vågar och vill ta ansvar.

Är detta din perfekta match?
Ekerö är en relativt liten kommun - vilket gör chefernas roll ännu större och viktigare. Förtroendevalda och kommunledning har stor tillit till cheferna - du blir lyssnad på, kan planera din egen arbetsdag och har möjlighet att driva utveckling. Här värdesätts engagerade och kompetenta medarbetare och chefer - därför satsas det på kompetensutveckling, interna nätverk och kunskapsdelning.

Hos Ekerö kommun finns all möjlighet att göra skillnad för såväl medarbetare som för medborgare.

Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos Ekerö kommun.


Varmt välkommen med din ansökan
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande och sista ansökningsdatum är 2024-08-16. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Gabriella på gabriella.uddh@effektiv.se eller Elin på elin.fernstrom@effektiv.se

AB Effektiv logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 augusti 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos Ekerö kommun.