Hoppa till innehåll
Vuxen och Arbetslivskontoret (VAK), Antagning och Auktorisation logotyp

Utvecklingsledare mot yrkes-och branschråd, komvux och yrkeshögskolan

Publiceringsdatum
09 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Värmdö är skärgårdens mötesplats med en unik kombination av naturens stilla skönhet och en mer stadslik livsstil. Vårt uppdrag är inte ett utan många: skola, fastigheter, socialtjänst, hamnar, vård, bibliotek, omsorg och många fler. Vi verkar för att alla Värmdöbor kan leva ett rikt och fritt liv. Vi vill vara de som möjliggör drömmen om en livskraftig trygg miljö för hem, familj och företag

Ska vi lyckas med det fullt ut måste vi ha många och omfattande kompetenser och arbeta tillsammans för en gemensam och tillitsfull arbetskultur, byggd på modiga, ansvarstagande medarbetare som förstår invånarnas behov och önskemål. Det är det vi kallar Ett Värmdö, En Förvaltning.

Vuxenutbildningen i Värmdö kommun drivs på entreprenad och kommunen har avtal med externa utbildningsanordnare. Därigenom säkerställs ett brett utbud av kurser och utbildningar på olika nivåer. Enheten för antagning och auktorisation i Värmdö kommun är huvudman och ansvarar för avtalet med externa utbildningsanordnare, genomförandet av kvalitetskontroller, vägledning och antagning samt att följa upp och implementera myndighetens direktiv, beslut och rekommendationer. Vidare ansvarar enheten för myndighetsutövning avseende all vuxenutbildning i Värmdö kommun, att säkerställa att kursplaner, ämnesplaner och mål följs samt för ansökan och hantering av statsbidrag.

Yrkeshögskoleutbildningar bedrivs i kommunens egenregi. Både vuxenutbildningen och yrkeshögskolan tillhör Vuxenutbildning-och arbetslivskontoret.

I rollen som utvecklingsledare mot yrkes-och branschråd på komvux och yrkeshögskolan arbetar du samordnande, utvecklande och bygger broar mellan olika aktörer - utbildningsanordnare, branschorganisationer, arbetsplatser, myndigheter, näringslivet, etc. Du sätter dig snabbt in i behoven och trivs med att arbeta både självständigt och att samarbeta med andra. I nära dialoger med olika aktörer, kollegor i Värmdö kommun, och med samverkande kommuner i Stockholms län skapar du förutsättningar för utveckling och lärande för våra elever och medborgare. Du omsätter idéer i konkreta aktiviteter och medverkar i relevanta nätverk som yrkesråd, branschråd och programråd. Tillsammans med kollegorna från övriga kommuner samordnar du yrkesråd för yrkesutbildningarna på vuxenutbildningen och vid behov inom yrkeshögskolan. För att lyckas med uppdraget är du väl insatt i regler som styr komvux och yrkeshögskolan, du har erfarenhet av att leda komplexa dialoger och att självständigt leda processer och hålla tidsramar.

Vidare är det viktigt att du förstår näringslivets förutsättningar och villkor och är en god kommunikatör.

Du är en del i det systematiska kvalitets- och utvecklingsarbetet och tillsammans med övriga funktioner inom enheten och på kontoret följer du upp att yrkesutbildningarna och praktik bedrivs enligt avtalet, skollagen och dess förordningar. Analyser och sammanställningar gör du både självständigt och tillsammans med kollegor, samverkande kommuner, utbildningsanordnare och ledningen. Arbetet som utvecklingsledare innefattar ärendehantering kopplad till myndighetsutövning.

I rollen agerar du som representant för huvudman, såväl internt som externt.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete inom skolsektorn.

Du har erfarenhet av vuxenutbildningens alla delar, administration, myndighetsutövning och har mycket goda kunskaper om och förståelse för styrning av skola, skollagen och övriga regelverk som styr offentlig förvaltning.

Du är kommunikativ, analytisk, strukturerad och initiativtagande. Du är självgående och leder processer framåt och har ett tydligt resultatfokus. Du kan arbeta självständigt och i grupp och har lätt för att etablera och utveckla relationer samt anpassa sig till olika situationer i arbetet.

Det är meriterande om du har erfarenheter av att anordna och följa upp arbetsplatsförlagt lärandet (APL) inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen alternativt lärandet i arbete (LIA) inom yrkeshögskoleutbildningen.

Då arbetet ställer höga krav på kommunikativ kompetens, i både skrift och tal, och samarbetsförmåga är mycket goda kunskaper i svenska ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Tillträde i september el. enligt ö.k.

Värmdö kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, se kontaktperson nedan.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Vuxen och Arbetslivskontoret (VAK), Antagning och Auktorisation logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.