Hoppa till innehåll
Kungälv Energi logotyp

Driftingenjör/Drifttekniker till Kraftvärmeverket

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Affärsområde Värme ansvarar för försäljning, produktion och distribution av fjärrvärme inom Kungälv Energi. Huvudbränslet i vår fjärrvärmeanläggning är biobränsle (skogsflis, bark och stamved). Munkegärdeverket är en 100 % fossilfri anläggning vilket är ett resultat av ett mångårigt miljöarbete. Kungälv växer och under 2023 gjorde vi den största nysatsningen sedan starten och byggde ut produktionskapaciteten med cirka 50 %.

Vi söker en engagerad och drivande Driftingenjör/Drifttekniker till Kraftvärmeverket

Om tjänsten

Som Driftingenjör/Drifttekniker kommer du att ingå i vårt produktionsteam med placering på kraftvärmeverket i Munkegärde, Kungälv, som är vår huvudanläggning för produktion.

För en driftingenjör/drifttekniker på Kungälv Energi erbjuds ett spännande och varierande arbete där ansvaret för en trygg, effektiv och miljövänlig produktion av fjärrvärme för våra kunder ligger i fokus året om.

Dina främsta arbets­uppgifter kommer attvariera över driftsäsongen men huvudsakligen innehålla
 • Drift och kontroll av produktionsanläggningar med ingående processutrustning
 • Felsökning och felavhjälpning
 • Processoptimering och driftplanering
 • Ledning och planering av revisions- och underhållsarbete (med egen medverkan främst under sommarhalvåret)
 • Framtagning/uppdatering av rutiner och instruktioner
 • Kontakter med leverantörer och entreprenörer
 • Deltagande i enskilda utvecklings- och förändringsprojekt efter verksamhetens behov
Arbetstider
För att klara driften av våra anläggningar tillämpas 3-skiftarbete i varierande grad under fem månader. Under perioden maj till oktober tillämpas normalt dagtidstjänstgöring i kombination med ett rullande beredskapsschema. Med hjälp av fjärrstyrning kan en del larm och arbete hanteras från hemmet under beredskap.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har
 • Driftutbildning på högskolenivå med inriktning mot Energi eller Processindustri (Raffinaderi, petrokemi) alternativt annan utbildning, exempelvis sjöingenjör eller högskoleingenjör i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska, gärna även engelska
 • Körkort B
Tidigare erfarenhet och kompetens
Vi eftersöker i första hand kandidater med följande erfarenhet och kompetens
 • Arbetat med drift de senaste åren, med några års erfarenhet inom produktionsanläggningar med processfokus, där arbete med fastbränsleeldade kraftvärmeverk eller ång-/hetvattencentraler är särskilt meriterande
 • Erfarenhet av skötsel av mekanisk utrustning
 • Erfarenhet av att självständigt planera, prioritera och genomföra åtgärder inom produktion och underhållsarbete
 • Praktisk och teoretisk kunskap om styr- och reglerteknik är önskvärt
 • Datorvana och IT mognad dvs. förmåga och vilja att hantera de olika datorprogram som finns som stödfunktioner för våra rutiner
För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper
Vi letar efter en kandidat med gott humör och som gärna har glimten i ögat, samtidigt som du är teknikintresserad och analytiskt lagd. Självständighet är viktigt då du förväntas lösa uppgifter på egen hand, men det är också avgörande att fungera väl i teamet där samarbete och kommunikation är nyckeln till framgång.

Vi söker dig som är motiverad att arbeta med förebyggande åtgärder och optimering.
Din nyfikenhet och förmåga att hitta nya lösningar är värdefullt, samtidigt som vi uppskattar din noggrannhet och förmåga att arbeta strukturerat. En hög grad av självinsikt och personlig mognad är viktigt, där du tar ansvar för din egen utveckling samt står för god etik och moral.

Eftersom vi anser att trivsel och gott kamratskap är en viktig del av vår arbetsmiljö så kommer stor vikt att läggas vid hur kandidaten bedöms passa in i vårt befintliga team.

Erbjudande
Du blir en viktig del av Kungälv Energi – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, stöttande medarbetare och respektfullhet. Det är en spännande och utvecklande arbetsplats i en kommun som är i tillväxt. Du får möjlighet att jobba i en bransch som är livsnödvändig i våra vardagliga liv och en av de viktigaste branscherna för klimatomställningen.
Vi satsar på trygghet och hållbarhet med kollektivavtal, företagshälsovård, friskvårdsbidrag med Epassi, friskvårdstimma mm.
Du kommer lära dig och utvecklas mycket, det är stor variation i arbetet både under säsong och inom teknik.

Om Kungälv Energi
Kungälv Energi är ett energibolag som ägs av Kungälvs Kommun. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för att Kungälv Energi aktivt ska bidra till samhällets hållbara utveckling och öka våra kunders livskvalitet i vardagen.

Ansökan
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Sista dag för ansökan är 19/5 2024. För frågor om tjänsten, kontakta Teamledare Sven Hansson på tel. 0706-050547

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

https://www.kungalvenergi.se/
Kungälv Energi logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Om Kungälv Energi
Kungälv Energi är ett energibolag som ägs av Kungälvs Kommun. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för att Kungälv Energi aktivt ska bidra till samhällets hållbara utveckling och öka våra kunders livskvalitet i vardagen.