Hoppa till innehåll
St1 Refinery AB logotyp

Projektingenjör

Publiceringsdatum
02 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Projektingenjör 

St1 Refinery AB söker projektingenjör.

Kan ett energibolag vara miljökämpar?

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 rymmer mer än 100 års erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat, till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut. 

Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi, har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring! Vill du vara med i utvecklingen av vår konvertering till förnybara bränslen? 

Oavsett om du är nyexaminerad eller en erfaren projektingenjör tror vi oss kunna erbjuda dig en utvecklande roll med möjlighet att påverka. Här på St1 arbetar vi tillsammans och nära, i en miljö där det är snabba beslutsled och högt i tak.   

Arbetsuppgifter 
Du kommer att tillhöra raffinaderiets konstruktionsavdelning, ett team av projektingenjörer och konstruktörer, som i huvudsak genomför projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på våra anläggningar. 

Som projektingenjör kommer du att arbeta med konstruktion och att driva projekt i nära samarbete med dina kollegor på avdelningen samt med andra avdelningar inom raffinaderiet. Du ansvarar för att, tillsammans med projektchefen, säkerställa att projekten är lönsamma, levereras i tid, inom budget och håller god kvalitet. 

Följande arbetsmoment ingår löpande: 

  • Planering, kostnadsuppskattningar, upphandlingar 
  • Inköp av objekt (t.ex. kärl, värmeväxlare och annan tryckbärande utrustning) 
  • Arbetsledning av konstruktörer i design- och projekteringsfasen 
  • Tillsammans med underhåll och entreprenörer utföra nyinstallationer samt underhållsarbeten i anläggningen 
  • Ekonomisk uppföljning av projekten 

Du rapporterar till raffinaderiets konstruktionschef. 

Vi kan erbjuda dig ett intressant och spännande arbete med stor kontaktyta mot andra avdelningar inom raffinaderiet och möjlighet att utvecklas inom företaget.

Vem är du? 
Din bakgrund kan variera, men vi ser helst att du är civilingenjör eller högskoleingenjör från kemiteknik, maskinteknik, elteknik eller liknande. Vi tror vidare att du motiveras och har ett stort engagemang för att driva spännande projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet i en dynamisk miljö. Har du tidigare erfarenhet som projektingenjör inom processindustrin är detta klart meriterande. 

Som person är du driftig med en god förmåga att koordinera och leda arbeten över avdelnings- och företagsgränser. Du har en vilja att slutföra uppgifter men är samtidigt prestigelös och arbetar för att hitta den bästa lösningen. Vidare har du en stark analytisk förmåga och kapacitet att hålla många arbetsuppgifter i gång samtidigt. 

Arbetets art kräver att du talar svenska flytande och har goda kunskaper i engelska såväl skriftligt som muntligt. Andra språkkunskaper är meriterande. 

Vi erbjuder 

  • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt 
  • Bonuslön 
  • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård 
  • Föräldrautfyllnad av lön 
  • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m 

På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery 

Är du intresserad? 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas snarast. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt. Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Konstruktionschef Lars Hedberg 031- 744 60 98 För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR - Business Partner Johanna Wernersson 031- 744 62 50 



Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process. 

Välkommen med din ansökan!

 

Om St1
St1är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors.

St1 Refinery AB är ett av världens mest energieffektiva. På ST1 Raffinaderi, som är beläget på Hisingen, arbetar drygt 250 experter inom oljebranschen med produktion och underhåll av anläggningen. Raffinaderiet är verksamt dygnet runt, året runt. Raffinaderiet är sedan 1997 miljöcertifierat enligt ISO 14001. Som arbetsgivare erbjuder vi bland annat bonuslön, utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet, träningsmöjligheter samt företagshälsovård.

St1 Refinery AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup