Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Nätanalytiker till branschledande bolag inom energibranschen

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vår omvärld står inför en energikris. Högt belastade elnät och outnyttjad potential för dagens distributionsnät. Embriq arbetar hårt för att digitalisera och förbättra resursnyttjandet, vilket skapar fördelar för deras kunder, samhället och miljön. Nu söker de en Nätanalytiker som kommer driva utformningen och planeringen för framtidens elnät till deras kunder. Embriq erbjuder dig en ny roll i ett branschledande bolag där ni tillsammans kommer bygga och driva utvecklingen av morgondagens elnät.Om tjänsten

I rollen som Nätanalytiker kommer du vara delaktig i utformning och planering för framtidens elnät till våra kunder. Du kommer bland annat ta fram, utreda och analysera data för att sedan bedöma/presentera olika lösningar, initiativ eller utmaningar inom nätet för kunden. Vi har idag 8-10 kunder på den svenska marknaden, där vi på sikt ser att du ger förstklassig rådgivning kring hur våra kunder på sikt skall nyttja sin fulla potential av deras befintliga nät och infrastruktur.

Du kommer i första hand arbeta och analysera data med hjälp av vår produkt Quant Insight, ett komplett system för analys av IoT- och mätardata för energibolag. Systemet ger dig en fullständig överblick över kundens distributionsnät på detaljnivå.

Arbetsuppgifter

 • Utförande av belastnings- och felströmsberäkningar
 • Arbeta med elkvalitetsfrågor
 • Tillsammans med kund ta fram och föreslå långsiktiga planer/åtgärder på nätet för att utveckla och effektivisera nyttjandet av befintliga resurser

Klicka på videon för att höra David Westerlund, Head of Research and Business Development, berätta mer om "The ACES project" och "The adaptive control system" utvecklat av Embriq:

Vad har David att säga om hur det är att arbeta på Embriq?

"Vi arbetar med något som verkligen ligger i tiden. En grön omställning är oundviklig i vår bransch, där digitalisering, teknologiska framsteg och förändringar hos våra kunder/reglering pushar utvecklingen framåt. Sedan mitt intåg i branschen 2008 känns det spännande att äntligen se utvecklingen ta fart på riktigt."Kvalifikationer
 • Har flerårig arbetslivserfarenhet inom kraftsystemanalys, nätberäkning och/eller nätplanering
 • Har en civil eller högskoleingenjörsexamen inom elkraft eller annan likvärdig utbildning på eftergymnasial nivå
 • Obehindrade kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av drift från ett nätbolag

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Kvalitetsmedveten
 • Strukturerad
 • Kommunikativ
 • Samarbetsinriktad
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår Embriq's önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Läs mer om varför vi använder tester här.

Rekryteringsprocessen

 • Steg 1: Telefonintervju med Academic Work
 • Steg 2: Tester med Academic Work
 • Steg 3: Djupintervju med Academic Work
 • Steg 4: Intervju 1 med Embriq
 • Steg 5: Intervju 2 med Embriq
 • Steg 6: Säkerhetsprövning

OBS! Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer du som slutkandidat behöva genomgå registerkontroll samt säkerhetsintervju utöver vanlig referenstagning.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juni 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se