Hoppa till innehåll
Huge Bostäder AB logotyp

Redovisningsansvarig

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Ola Salemyr
Email
Telefon
Ansök nu
Huge Bostäder AB är ett kommunalägt fastighetsbolag som äger, utvecklar och förvaltar bostäder och kommersiella centrum. Vi har cirka 160 medarbetare fördelat på fyra områdeskontor i Huddinge kommun. Vi förvaltar ca 8 000 lägenheter och 6 handelscentrum i kommunen. Läs gärna mer på huge.se.

Huge söker en redovisningsansvarig
Vill du vara med och bidra till att skapa ett samhälle att trivas och utvecklas i genom hela livet? Tycker du att det låter spännande att tillsammans med kollegor få vara med och utveckla nya och attraktiva miljöer där människor vill bo, mötas och umgås? Då ska du komma och jobba hos oss!

I rollen som Redovisningsansvarig är du starkt involverad i Huges verksamhet och driver eller deltar i olika projekt och utredningar och skapar beslutsunderlag för diverse fastighetsrelaterade processer. Du ingår i ett engagerat och kompetent team med övriga ekonomer som gemensamt arbetar för att öka förståelsen för ekonomiska sammanhang internt och utveckla Huges externa redovisning och rapportering. Redovisningsansvarig är en bred och central roll i bolaget med många gränsytor. Du arbetar självständigt och behöver vara kommunikativ, pedagogisk, serviceinriktad, strukturerad och noggrann. Tjänsten är direkt underställd ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Funktionsansvar för bolagets redovisning - säkerställa en korrekt redovisning enligt aktuell lagstiftning och redovisningsstandarder (K3).
  • Säkerställa korrekt redovisning såväl bokföringsmässigt som skattemässigt av samtliga anläggningstillgångar inklusive pågående arbete. Löpande analys, uppföljning och avstämning.
  • Avslut av pågående projekt och upprättande av korrekt komponentredovisning.
  • Samordnande ansvar vid upprättande av Års- och hållbarhetsredovisning
  • Upprätta bolagets inkomstskattedeklarationer årligen.
  • Säkerställa väldokumenterade rutiner för dagligt arbete inom ekonomifunktionen samt efterlevnad av dessa för en god intern kontroll och korrekt redovisning.
  • Samordnande ansvar för bokslut, revision och budgetprocessen samt månatlig styrelserapportering
  • Övervakande ansvar och kontroll av momsdeklarationer, avstämning skattekonto, avstämning fastighetsmoms, analys och redovisning av uttagsbeskattning.
  • Samordnande mot försäkringsmäklare, sammankallande i försäkringsforum, analys och uppföljning av pågående försäkringsärenden.
  • Systemadministratör för bolagets ekonomisystem.
Personliga egenskaper
Du trivs i en miljö som präglas av samarbete och dialog, att dela information samt diskutera utmaningar med dina kollegor kommer naturligt för dig. För att passa i rollen bör du känna ansvar för dina arbetsuppgifter, vara prestigelös och motiveras av att stötta kärnverksamheten. Du är en öppen person som värdesätter ett positivt arbetsklimat, även om det innebär att du hoppar in och hjälper till där det behövs. Du gillar att ansvara för din egen planering och kan själv disponera din tid.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och minst fem års yrkeserfarenhet inom redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet från bolag inom fastighets- eller entreprenadbranschen. Vi ser gärna att du har god kännedom om fastighetsbeskattning, moms och projektredovisning samt har förmåga att se övergripande på hela redovisningsprocessen.

Jobba hos oss
Att vara en del av vår arbetsgemenskap är att varje dag bry sig om och visa respekt för både människor, hus och miljö. Huge vill vara en arbetsplats som kännetecknas av samarbete, delaktighet och engagemang. När du jobbar hos oss ska du känna att du utvecklas och har arbetsglädje, helst varje dag!

Det är självklart för oss att ha en jämställd och mångkulturell arbetsplats. Vi har stark värdegrund och vägleder och stimulerar omtanke och professionalism. Hos oss är det viktigt att du kan kombinera arbete med privatlivet där du har utrymme för dina prioriteringar. Du får också tillgång till flera fina förmåner som exempelvis tjänstepension och pensionsrådgivning, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och hälsoundersökning samt 32 semesterdagar per år.

Vi har höga ambitioner och är en trygg och attraktiv arbetsgivare som fortsatt lockar kompetenta och serviceinriktade medarbetare. Huge är en av företagen som har hamnat på Karriärföretagens topplista även för 2024! Vi anses vara en av Sveriges bästa arbetsplatser för unga talanger för tredje året i rad och det är vi stolta över. Lägg därtill alla mogna kompetenser som finns hos oss så får du en arbetsplats med engagerade kunniga kollegor som tycker om att påverka och jobba tillsammans! Välkommen du också!

Om tjänsten
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning.
Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum 2024-05-31.

Vid övriga frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Ola Salemyr, Ekonomichef:
Tel. 08-50236011
Mejl: ola.salemyr@huge.se

Din ansökan
Vill du bli en del av Huge Bostäder? Om tjänsten verkar intressant välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden ha gått ut.

På grund av bestämmelser i personuppgiftslagen kan vi inte ta emot ansökningar via e-post. Registrera din ansökan via funktionen "Sök tjänsten" till höger.

Varmt välkommen med din ansökan!
Huge Bostäder AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren