Hoppa till innehåll
Upplands Väsby logotyp

Controller till Ekonomienheten Upplands Väsby kommun

Publiceringsdatum
24 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Söker du ett nytt spännande jobb som controller där du kan vara med och göra skillnad? Har du dessutom ett intresse för samhällsfrågor är detta jobbet för dig. Upplands Väsby är en kommun som växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Nu förstärker vi ekonomienheten med ytterligare en controller.

Vi erbjuder dig
På ekonomienheten erbjuds du som ekonom en fantastisk möjlighet att utvecklas.

Vi arbetar aktivt för att skapa enhetlig och ändamålsenlig arbetssätt, där du tillsammans med dina kollegor har en viktig roll. Vi tror på frihet och flexibilitet i arbetet och därtill har vi också ett stort och meningsfullt ansvar. Som en del i vårt team får du möjlighet att utvecklas i din roll, i nära samarbete med dina kollegor och med den verksamhet du arbetar för.

Vi är ett härligt team som sitter i moderna, aktivitetsbaserade lokaler centralt i Upplands Väsby. Det finns goda möjligheter att pendla med närhet till både pendeltåg och parkering. Vi tycker det är viktigt med balans mellan fritid och arbete och har ett förmånligt avtal som bland annat innebär lediga klämdagar och möjlighet till flexibelt arbete.

Om oss
På ekonomienheten är vi 19 kollegor som arbetar tillsammans. Vi är alla ekonomer med olika ansvarsområden inom planering, uppföljning, redovisning och finans. Som controller ingår du i en arbetsgrupp tillsammans med åtta andra controllers som alla arbetar med liknande arbetsuppgifter men som stöttar olika delar av kommunens verksamhetsområden.

Om tjänsten
I rollen som controller arbetar du mot kommunens verksamheter vilket över tid betyder ett omväxlande arbete där du ges möjlighet att lära dig nya verksamheter och bredda dina kunskaper.

Du bidrar aktivt till att enhetschefer och ledning har de beslutsunderlag som krävs för att kunna styra och utveckla verksamheten framåt i enlighet med uppsatta mål. Här blir du väl insatt i hur kommunal verksamhet drivs och ett stort samhällsintresse är en fördel. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Rapportera till och stötta verksamhetschefer
  • Rapportera till nämnd
  • Planering, budgetering och prognos
  • Uppföljning och analys
  • Intern verksamhetsutveckling
Är du den vi söker?
Vi söker dig som har:
  • Akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande
  • Arbetat ett par år med ekonomi och/eller som controller
  • Praktisk erfarenhet av samt god förståelse för ekonomiska frågor och redovisning
  • Goda kunskaper i Excel och tidigare erfarenhet av att arbeta i större ekonomisystem
Som controller behöver du kunna presentera ekonomiska rapporter och analyser på ett lättförståeligt sätt. Du har lätt för att anpassa din kommunikation utifrån situation och mottagare.

Som person är du strukturerad och analytiskt. Vi ser gärna att du är driven och trivs i en snabbt föränderlig miljö. Du är samarbetsorienterad, har lätt för sociala kontakter och har god kommunikativ förmåga. Du är trygg i din roll vilket gör det lätt för dig att ta dig an nya situationer och arbetsuppgifter. Du trivs med att arbeta självständigt och har förmågan att prioritera bland arbetsuppgifter.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!
Upplands Väsby logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren