Hoppa till innehåll
Rånäs Bruk logotyp

Redovisningsansvarig för växande verksamhet

Publiceringsdatum
09 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Vi söker nu en redovisningsansvarig för en av våra verksamhetsgrenar som vill vara med och utveckla vår koncern till nya höjder.

Här erbjuds du en roll i en snabbt växande koncern där du får stora möjligheter att klättra i din karriär. Har du god erfarenhet av redovisning och arbetat med årsredovisning, rapportering och budget?

Då kan du vara personen vi söker - Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
I rollen som Redovisningsansvarig kommer du att leda och bidra till utvecklingen av företagets ekonomiska funktioner. Du är huvudansvarig för att hantera månads- och årsbokslut, samt årsredovisningar, och du spelar en aktiv roll i budgetering och prognostisering.

Vidare ansvarar du för regelbunden rapportering och analys av kostnader och företagets ekonomiska status. Du kommer att ha stora möjligheter att utvecklas i din roll och potentiellt avancera till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvara för balans- och resultaträkning inklusive avstämningar, periodiseringar, reserveringar och analyser
 • Ansvar för leverantörsbetalningar
 • Upprätta månadsbokslut
 • Vara delaktig vid upprättande av årsredovisning
 • Ansvara för ekonomisk rapportering till ledningen
 • Ansvara för att analysera företagets utfall, prognos och budget per månad
 • Stödja enheten samt övriga avdelningar, i frågor kring administration, planering, styrning, uppföljning, redovisning och skatt.
 • Hantera enklare kundservicefrågor
 • Hantera interna arbetsprocesser mellan avdelningar
Din bakgrund
Vi söker dig som har:
 • Erfarenhet inom ekonomi och redovisning med minst 5 år
 • Goda kunskaper i Fortnox & Excel
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
 • Kunskap om eller erfarenhet av Monitor är meriterande
För att lyckas i rollen är du strukturerad och du organiserar och planerar ditt arbete väl. Du har en god analysförmåga och är noggrann i ditt arbete.

Du driver självständigt ditt arbete framåt och säkerställer leveranser i tid och med god kvalitet. Som person är du driven och engagerad. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer.

Vi avser tillsätta tjänsten så snart vi hittat rätt kandidat, skicka därför din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan!
Rånäs Bruk logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 juni 2024 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rånäs Bruk AB är en företagskoncern med stark och djup anknytning till Roslagaen.

Vårt team består av dedikerade och kunniga medarbetare som är stolta över sitt arbete och det bidrag de gör till företaget och samhället. Vi tror på att investera i våra medarbetare, eftersom de är vår mest värdefulla tillgång. Genom utbildning och utvecklingsmöjligheter strävar vi efter att säkerställa att varje medarbetare kan nå sin fulla potential.

Hållbarhet är kärnan i vår verksamhet. Vi är engagerade i att minimera vår miljöpåverkan genom ansvarsfull förvaltning av resurser och ständig strävan efter att minska vårt koldioxidavtryck. Vårt mål är att inte bara uppfylla dagens krav utan att även bidra till en bättre framtid för kommande generationer.

Vi ser fram emot att fortsätta vår resa och att skapa nya framgångar tillsammans med våra kunder, medarbetare och partners.