Hoppa till innehåll

Hållbarhetsansvarig

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Platzer är ett börsnoterat fastighetsbolag ledande inom kommersiella fastigheter i Göteborg. Vi finns bara i Göteborg. Ingen annanstans. Helt enkelt därför att vi vill lägga all energi på det vi är bäst på – att skapa en stad som är bättre för våra hyresgäster, deras medarbetare och inte minst för göteborgarna. Och med vår vision siktar vi ännu högre: Vi ska göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i.

Som en av Göteborgs största fastighetsägare vill vi fortsätta utveckla hållbara områden, byggnader och arbetsplatser. Vi har mycket igång men ännu mer på gång och vill hitta dig som hjälper oss att bli en av branschens bästa på hållbarhet.

Vi tror att ett framåtriktat och innovativt hållbarhetsarbete är förutsättningen för oss att lyckas med våra affärer! Vill du veta lite mer om oss innan du läser vidare? Ta gärna en kik på Platzers visionsfilm.

Ansvarsområden – vad ska du göra?

Som hållbarhetsansvarig kommer du samordna och hålla ihop framdriften av Platzers hållbarhetsarbete genom att:

  • tillsammans med verksamheten utveckla strategier, mål och handlingsplaner
  • utmana och utveckla vårt arbetssätt ur ett hållbarhetsperspektiv och föreslå samt stötta i nya angreppsätt
  • omvärldsbevaka, utbilda och omsätta hållbara innovationer till vår affär
  • stötta verksamheten i arbetet med klimatanpassning
  • vara sammanhållande i arbetet med att driva fram ramverk och standarder för Platzer gällande de olika hållbarhetsdimensionerna

En viktig del i rollen handlar om att kommunicera vårt hållbarhetsarbete internt och externt, där du deltar i och skapar relevanta externa nätverk/forum inom hållbarhetsfrågor.

Du ingår i vår kommunikation/marknad/hållbarhetsavdelning och rapporterar till kommunikation/marknadschef. I din vardag har du ett nära samarbete med stora delar av verksamheten och när det gällerhållbarhetsrapportering arbetar du tätt med vår controllingfunktion.

Din bakgrund

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot miljö/hållbarhet och flerårig arbetslivserfarenhet av hållbarhetsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från bygg-/fastighetsbranschen och kunskaper vad gäller miljö-/hållbarhetsfrågor relaterat byggprocessen. Vi ser gärna att du har kunskap gällande hållbarhetsrapportering enligt svensk och europeisk hållbarhetslagstiftning.

Vem är du?

Som person är det viktigt att du är kommunikativ och relationsorienterad, du har ett intresse för att sätta dig in i dina kollegors vardag och roller för att på så sätt skapa samarbeten och stötta verksamheten att utveckla hållbarhetsarbetet. Du har en god förmåga att prioritera och se till helheten utifrån var bolaget befinner sig och vart vi vill nå. Du är bra på att omsätta hållbarhetsinitiativ till praktisk verkstad och du ser möjligheterna till affärsnytta utifrån det du bidrar med.

Vårt koncernspråk är svenska och du behöver därför uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en välkomnande och utvecklande arbetsplats – vi gillar att ha roligt tillsammans och det finns mycket möjligheter att sätta sin prägel på såväl arbetssätt som resultat framåt. Hos oss kommer du alltid ha nära till dina kollegor – vi sitter tillsammans på ett och samma kontor och vi tror på att goda relationer är något som skapar framgång.

För oss är det viktigt med öppenhet och prestigelöshet – vi har olika roller och är bra på olika saker, det är tillsammans vi skapar värde genom att använda våra olika styrkor för att nå gemensamma mål.

Vår långsiktighet präglar mycket av det vi gör – våra fastigheter och det vi bidrar med i staden ska även kommande generationer ta del av och då är det avgörande att vi jobbar hållbart.

På Platzer jobbar vi med frihet under ansvar – det innebär att du planerar och kan påverka din vardag på jobbet men också att du vågar ta beslut och att du tror på dig själv – för det kommer vi göra!

Vi är idag runt 90 personer på Platzer med olika bakgrund, erfarenhet och kompetens. Gemensamt har vi en stark drivkraft att vara med och utveckla vår stad – Göteborg!

Ansökan och villkor

Omfattning: heltidstjänst

Anställningsstart: så snart som möjligt, enligt överenskommelse

Vi kommer börja ta kontakt med relevanta kandidater från och med vecka 33, sista ansökningsdag är 25/8 men vänta inte med att söka.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
29 december 2024 (155 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se