Hoppa till innehåll
Skövde Energi AB logotyp

Skövde Energi söker Chef för Teknik och affärsutveckling

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
På Skövde Energi är vi stolta över att vara en pålitlig energileverantör och en drivande kraft för hållbar utveckling i Skövde och regionen. Vi levererar el, fjärrvärme och fjärrkyla med fokus på förnybar energi och energieffektiva lösningar. Vårt engagemang sträcker sig bortom energiproduktion; vi har en ledande position inom omställningen till ett fossilfritt samhälle i Skaraborg, där vi i nära samverkan med våra kunder skapar långsiktiga värden genom innovativa och hållbara energilösningar.
Våra värdeord - Tillsammans, Ansvar, Nytänkande och Hjärta - genomsyrar allt vi gör. Vi tror på att arbeta tillsammans som ett team för att nå våra mål, att ta ansvar för människa, samhälle och miljö, att alltid vara öppna för nytänkande och innovativa lösningar, och att göra det med hjärtat.

Läs mer om oss på skovdeenergi.se

För att möta framtida utveckling inom bolaget söker vi nu en Chef för Teknik och affärsutveckling med fokus på affärsutveckling inom kraftvärme. Vill bli en del av ett tryggt bolag i en samhällsviktig verksamhet med höga mål för att trygga hållbara energilösningar? Då har vi tjänsten för dig!Arbetsuppgifter

Ta chansen att bli en nyckelspelare i utvecklingen av vårt affärsområde Kraftvärme. I denna strategiska roll kommer du att planera och driva utvecklingen av våra projekt, arbeta med hållbarhetsfrågor samt anläggningsutveckling och systemförvaltning.
Du leder ett dynamiskt team om tre projektledare och ansvarar för att ständigt förbättra och utveckla våra projektprocesser genom hela organisationen. Ditt uppdrag inkluderar att ta fram budget och investeringsplaner samt driva anläggningsutveckling ur både ett strategiskt och affärsmässigt perspektiv. Dessutom har du ett övergripande ansvar för vårt systemstöd och systemförvaltning, med fokus på IT-utvecklingsfrågor.
Du arbetar nära Affärsområdeschefen samt tvärfunktionellt i organisationen och är aktiv i ledningsgruppen för affärsområdet.

Eftersom detta är en ny tjänst får du en unik möjlighet att forma och påverka rollen från grunden.Profil

För att passa i rollen söker vi dig som är innovativ, utvecklingsfokuserad och analytisk med en vana av att driva budget- och förändringsarbete. Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning inom ekonomi, teknik eller energi eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Erfarenhet från energibranschen är starkt meriterande men en kombination av ekonomisk förståelse, teknisk kompetens samt erfarenhet av projektledning och ledarskap är också högt värderat.
Vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap och ser gärna att du är inspirerande och prestigelös med en god kommunikativ förmåga, kombinerat med en god förmåga att skapa ett samarbetsinriktat arbetsklimat.
Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift och är en van användare av Officepaketet. B-körkort är ett krav.

Ta steget in i en spännande framtid med oss - din expertis och drivkraft kommer att göra skillnad!Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Professionals Nord. Har du några frågor kring tjänsten? Hör gärna av dig till leveranschef Monika Psag-Milicic på monika.psag-milicic@pn.se. Vi tackar för tålamodet att det är semestertider och att svar således kan dröja. Urvalsarbetet påbörjas v 32. Då vi inte tar emot ansökan via mail hänvisar vi dig till att söka via annonsen. Sista ansökningsdag är 18/8.
Skövde Energi AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren