Hoppa till innehåll
Skövde Energi AB logotyp

Skövde Energi söker Chef för Fjärrvärmenät och Distribution

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
På Skövde Energi är vi stolta över att vara en pålitlig energileverantör och en drivande kraft för hållbar utveckling i Skövde och regionen. Vi levererar el, fjärrvärme och fjärrkyla med fokus på förnybar energi och energieffektiva lösningar. Vårt engagemang sträcker sig bortom energiproduktion; vi har en ledande position inom omställningen till ett fossilfritt samhälle i Skaraborg, där vi i nära samverkan med våra kunder skapar långsiktiga värden genom innovativa och hållbara energilösningar.
Våra värdeord - Tillsammans, Ansvar, Nytänkande och Hjärta - genomsyrar allt vi gör. Vi tror på att arbeta tillsammans som ett team för att nå våra mål, att ta ansvar för människa, samhälle och miljö, att alltid vara öppna för nytänkande och innovativa lösningar, och att göra det med hjärtat.

Läs mer om oss på skovdeenergi.se

När vår nuvarande medarbetare planerar för pension söker vi nu en kommunikativ och driven ledare som på sikt vill ta över rodret på avdelningen för fjärrvärmenät samt distribution. Här ges du möjlighet att påverka och utveckla en samhällsviktig verksamhet samt arbeta i en ständigt föränderlig bransch.Arbetsuppgifter

Är du redo för en ledande roll med stort ansvar och möjlighet att göra skillnad? Som Chef för fjärrvärmenät och distribution på Skövde Energi har du det övergripande ansvaret för vårt fjärrvärmenät, distribution och våra fjärrvärmekunder. Du kommer att ha budgetansvar för din avdelning samt personalansvar för en grupp på tre medarbetare.
Vi erbjuder dig en utmanande och utvecklande roll där du ges möjlighet att arbeta strategiskt genom att leda och planera utvecklingen av vårt fjärrvärmenät genom förnyelse, utbyggnad, underhåll, besiktning och rondering. Du ansvarar för projektering av fjärrvärmenätet genom att upprätta handlingar och ritningar i AutoCad samt hantera ekonomiska kalkyler, tidplaner och uppföljning. Genom omvärldsbevakning och implementering av nya tekniker och lagstiftningar ser du också till att vi håller oss i framkant i branschen.
Vidare arbetar du med insamling av mätdata från fjärrvärmemätare inkl. hantering av nyuppsättningar, revision och faktureringsunderlag. Du har också ansvar för kundfrågor gällande bland annat prisjusteringar, förhandlingar och nya anslutningar kopplat till fjärrvärmenätet.
Du rapporterar direkt till affärsområdeschef Kraftvärme, ingår i affärsområdets ledningsgrupp och har även ett nära samarbete med Skövde Energis övergripande marknads-och kommunikationsfunktion.Profil

För att lyckas i rollen som Chef för fjärrvärmenät och distribution hos Skövde Energi, tror vi att du har en eftergymnasial utbildning inom energi eller teknik, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet i kombination med erfarenhet från en tidigare ledande befattning. Med några års erfarenhet av projektledning har du visat en god förmåga att initiera, genomföra och slutföra uppdrag. Du trivs i en dynamisk miljö där din nyfikenhet och ditt nytänkande får bidra till förändring och utveckling.
Vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap, och ser gärna att du har erfarenhet av ett coachande och kommunikativt ledarskap som främjar ett samarbetsinriktat arbetsklimat. Tidigare erfarenhet av energibranschen eller liknande verksamhet är starkt meriterande. Du har också goda erfarenheter av att hantera Officepaketet, särskilt Excel, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av AutoCad. Dessutom behärskar du svenska och engelska flytande, både i tal och skrift samt innehar B-körkort.

Om du känner att denna beskrivning passar in på dig, tveka inte att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team på Skövde Energi, där du kommer att spela en nyckelroll i vår strävan efter en hållbar och innovativ framtid.Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Professionals Nord. Har du några frågor kring tjänsten? Hör gärna av dig till leveranschef Monika Psag-Milicic på monika.psag-milicic@pn.se. Vi tackar för tålamodet att det är semestertider och att svar således kan dröja. Urvalsarbetet påbörjas v 32. Då vi inte tar emot ansökan via mail hänvisar vi dig till att söka via annonsen. Sista ansökningsdag är 18/8.
Skövde Energi AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren