Hoppa till innehåll
AB Effektiv logotyp

VD till Projektrör Väst AB

Publiceringsdatum
19 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Är du en resultatorienterad och inspirerande ledare med en känsla för affärer? Vill du vara med och driva tillväxt och utveckla en multidisciplinär verksamhet? Projektrör Väst söker nu en VD som vill leda deras expansion och stärka deras marknadsposition i Göteborg!

Din framtida arbetsgivare
Projektrör Väst AB är en del av Comfortgruppen. Göteborg är viktig marknad för Comfortgruppen med stor potential för fortsatt tillväxt inom samtliga affärsområden: VS, el och ventilation. Comfortgruppen har för avsikt att under kommande år växa och etablera en större och bredare verksamhet inom Göteborg, detta via förvärv och fortsatt organisk tillväxt.

Comfortgruppen består av flera dotterbolag inom Installationsbranschen. Tillsammans med anslutna fristående bolag inom Comfortkedjan, levererar de tjänster och produkter inom värme, sanitet, el och ventilation över hela Sverige.

Projektrör Väst har verksamhet inom entreprenad och service och är fördelat på två filialer, Göteborg och Uddevalla. Bolaget omsätter idag ca 60 MSEK och har 40 anställda. Företaget är väl etablerat med goda och långa kundrelationer.
Bakgrund till rekryteringen: Nuvarande VD planerar att gå i pension under våren 2025.

Vad erbjuder rollen?
Som VD i Projektrör Väst AB kommer du att leda bolaget och Comfortgruppens utveckling i Göteborg för att bygga en multidisciplinär marknadsnärvaro. Du samverkar också med övriga systerbolag i ett regionsamarbete.

Genom ditt tydliga ledarskap leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare. I rollen kommer du att ha en hög marknadsnärvaro för att identifiera och utnyttja affärsmöjligheter och du har ett aktivt deltagande i försäljningsarbetet.

Med hjälp av din affärsmässighet, starka strategiska förmåga och ditt strukturerade ledarskap hjälper du Projektrör Väst och Comfortgruppen att stärka sin position i Göteborg ytterligare. Du rapporterar till styrelsen samt Regionchef Väst för Comfortgruppen.

Exempel på arbetsuppgifter:
* Utveckla och implementera långsiktiga strategiska planer för att uppnå företagets affärsmål och vision.
* Ansvara för företagets ekonomiska hälsa genom att övervaka budgetar, hantera kostnader och maximera intäkter.
* Identifiera och genomföra förvärv för att stödja företagets tillväxtstrategi.
* Leda och motivera teamet, samt utveckla interna talanger för att stödja företagets mål.
* Säkerställa att den dagliga driften av företaget fungerar smidigt och effektivt.


Vem är du?
I rollen som VD hos Projektrör Väst söker vi en stark ledare, gärna med erfarenhet från installationsbranschen. Du står för ett tydligt målinriktat ledarskap med förmåga att motivera, utveckla och inspirera medarbetare och brinner för att uppnå resultat. Du har god förståelse för affärsprinciper och ekonomisk styrning och har gärna kunskap i projektledning då det kan hända att VD har projektansvar.

Comfortgruppen har en långsiktig målsättning att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare, de vill att deras medarbetare har ett högt engagemang och att de utvecklas. På så sätt behåller de kompetens och attraherar fler till branschen.

Krav:
* Dokumenterad förmåga att bygga organisation med ett inkluderande ledarskap
* Relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi, teknik eller företagsledning
* Erfarenhet från business-to-business verksamhet

Meriterande:
* Akademisk examen
* Erfarenhet installationsbranschen
* Erfarenhet från verksamhet inom service
* Erfarenhet av att strategiskt utveckla och organisera affärsenheter under tillväxt och bibehållen lönsamhet.
* Starkt nätverk i regionen

Personliga egenskaper:
* Goda ledaregenskaper, en person som ser och utvecklar duktiga medarbetare, delegerar och följer upp väl
* God ambassadör och kommunikatör för verksamheten och Comfortgruppen som helhet, externt såväl som internt och bygger varaktiga relationer med olika intressentgrupper
* Affärsorienterad och gott affärssinne
* Resultatorienterad och kostnadsmedveten som gör vad som krävs för att leverera det som utlovats
* Gott strategiskt kunnande med god förmåga att samla företaget mot gemensamma mål och visioner samt omsätta strategin i aktiviteter
* Transparant i sin person med gott omdöme och hög integritet


Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.


Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Markus på markus@effektiv.se eller Joakim på joakim@effektiv.se

Sökord
VD, installationsbranschen, byggbranschen, comfortgruppen, chef

AB Effektiv logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.