Hoppa till innehåll
Falu Energi & Vatten logotyp

Chef till återvinningen på Falu Energi & Vatten

Ansök nu

Vill du gå till jobbet och bidra till ett hållbart Falun varje dag? Nu söker vi en chef för vår återvinningsverksamhet. Här får du chansen att utveckla och leda verksamheten in i en spännande framtid där det händer otroligt mycket. Vi har ambitiösa mål för ökad återvinning och hållbar konsumtion i kommunen och du får en nyckelroll för att realisera dessa.

Är du en trygg ledare som trivs med stort ansvar, har förmågan att utveckla dina medarbetare och vill driva utvecklings- och förändringsarbete med kunden i fokus? Har du också ett stort intresse för hållbar utveckling, avfall och miljö - då är det här tjänsten för dig!

Arbeta som chef för återvinningen
Som gruppchef till vår återvinningsverksamhet kommer du ha en central roll i att driva, utveckla och leda verksamheten in i framtiden. Ditt fokus kommer att vara på våra medarbetare, kunder och anläggningar. Vidare så ansvarar du för att säkerställa kostnadseffektivitet och upprätthålla fortsatt god kvalité och kundservice.

Du träffar dagligen dina medarbetare och de är din viktigaste resurs. Genom ett flexibelt och tydligt ledarskap driver du utvecklingen av verksamheten och medarbetarna i deras personliga utveckling. Det är ett mycket varierande arbete som är både strategiskt och operativt där du behöver vara flexibel för att kunna parera oförutsedda händelser.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
*Driva, utveckla och leda verksamheten
*Budgetansvar samt personalansvar för 15 medarbetare
*Leda, coacha och utveckla medarbetarna och teamet
*Anläggningsansvar
*Säkerställa att verksamheten följer säkerhets- och miljöföreskrifter
*Arbeta proaktivt för att bibehålla nöjdhet gentemot kunder och samarbetspartners
*Arbeta nära kommunala organ, företag och allmänheten för att främja återvinning och hållbar avfallshantering.

Att vara chef hos oss
Som chef och ledare hos oss har du en viktig roll i att inspirera, utmana och motivera medarbetarna att nå sin fulla potential och hjälpa företaget att nå sina mål. Vår ledarskapsplattform är ledstjärnan för allt vårt arbete kring ledarskap. Den fungerar som grund för våra gemensamma förväntningar på dig i din chefsroll. Plattformen består av en värdegrund med fyra hörnpelare:

*Jag uppträder som en förebild med modet att agera.
*Jag arbetar med tydliga mål och regelbunden uppföljning.
*Jag arbetar aktivt för samarbete.
*Jag ger rak och tydlig feedback.

Medarbetaren Baran om arbetsplatsen: Det är kul att få jobba för att hjälpa våra kunder från hela kommunen att bidra mer till en hållbar miljö.

Din profil
Du är en trygg och naturlig ledare som inspireras av att leda andra och har förmåga att tillföra energi som skapar teamkänsla och delaktighet. Ditt ledarskap präglas av tydlighet, entusiasm, nyfikenhet, prestigelöshet och tålamod. Du ser möjligheter i stället för hinder och har alltid kundens bästa i fokus. Vidare så har du förmåga att lyfta blicken, mod att tänka utanför ramarna och se saker ur ett helhetsperspektiv. Att hantera komplexa problem och i situationer självständigt och effektivt är naturligt för dig.

Vi söker dig som har:
*Högskoleutbildning inom miljövetenskap/teknik eller motsvarande. Alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
*Flera års erfarenheter från roller med personal och budgetansvar
*Stort intresse inom hållbar utveckling, avfall & miljö och du är villig att utöka din kompetens
*Goda dator- och IT kunskaper
*God förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift
*B-körkort

Det är meriterande om du har:
*Kompetens inom återvinning och avfallshantering
*Erfarenhet av myndighetskontakter

Det bästa med att jobba hos oss
Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor
*Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas
*Heltid
*Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan
Registrera din ansökan via länken senast 2024-08-11. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots - https://rekryteringslots.se/. I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ulrika Struve på Adecco via ulrika.struve@adecco.se alt. 073-684 70 83 eller Helén Bergström, chef Vatten och Återvinning via helen.bergstrom@fev.se. Då vi står inför semestertider kan svarstid på frågor vara lite längre än vanligt.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun
Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 1 085 miljoner kronor per år och har cirka 230 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.

Falu Energi & Vatten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!