Hoppa till innehåll
Falu Energi & Vatten logotyp

Projektör till Elnätsgruppen på Falu Energi & Vatten

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vill du vara med och bidra till energiomställningen och samtidigt trygga elförsörjningen till framtidens Falun? Nu finns möjligheten till en varierad arbetsvardag tillsammans med engagerade kollegor i rollen som Projektör till gruppen Elnät. Under 2025 kommer två av våra seniora projektörer att gå i pension.

Falu Energi & Vatten ansvarar för det många ser som en självklarhet - produktion och distribution av el, värme, kyla, vatten & avlopp, återvinning och stadsnät. Utan oss stannar Falun! Så är det faktiskt, finns det ingen värme i husen eller el i uttagen märks det ganska snabbt ute hos våra kunder. Gruppen Elnät säkerställer Falu kommuns elförsörjning, både idag och i framtiden.

Elmarknaden står inför många spännande utmaningar. Framöver förväntas elanvändningen öka markant i Sverige och ökad andel förnybar el i kraftsystemet kommer att ställa stora krav på hur elen används. Fler och fler väljer att installera solceller och att köra elbilar. En serverhall håller på att kraftigt utvidga sin verksamhet i vårt nät och vi bygger själva ett stort energilager - kort sagt är det en spännande tid att jobba med elnät!

Arbeta som projektör
I din roll som projektör kommer du ingå i en kompetent och engagerad grupp tillsammans med driftingenjörer, projektörer, nätmarknadsansvarig och drifttekniker. Du kommer att ha god stöttning av våra två seniora projektörer innan de går i pension under 2025.

Dina dagar kommer att vara varierande och det ingår arbetsuppgifter med allt från mindre villaanslutningar till stora ny- och ombyggnadsprojekt. Du kommer att vara med från tidig kostnadskalkyl ända fram till driftsättning. I ditt dagliga arbete du ha många olika kontaktytor med bland annat våra kunder, markägare, gräventreprenör och distributionselektriker.

I rollen ingår också att:
*Ta fram fullständigt projekteringsunderlag
*Utföra nätberäkningar och nätanalyser
*Beställa och följa upp material
*Avropa och koordinera fältarbeten från entreprenörer
*Hantera tillståndskrav och ta fram arbetsmiljöplan
*Genomföra tekniska bedömningar/besiktningar av anläggningar

Kollegan Tony om arbetsplatsen: Vi är en lugn och harmonisk grupp med bra sammanhållning. Det finns en stark ”alla ska vara med"-känsla och det går sällan en dag utan att vi bjuder varandra på lite skratt. Sedan jobbar vi i en av de kanske mest spännande branscherna just nu. Det händer mycket inom elnätsområdet och vi är helt kart i fokus - hos media och våra kunder. Vi befinner oss i en tid när jag verkligen känner att det jag gör på jobbet faktiskt har betydelse för att vardagen ska fungera för både företag och privatpersoner i kommunen. Det är en rolig bransch att jobba i med många olika utmaningar.”

Din profil
För att du ska trivas i rollen behöver du ha förmåga att kunna planera och driva ditt eget arbete. Du trivs med stor frihet under ansvar och troligtvis är du en driven och resultatinriktad person. Lika viktigt är det att kunna möta och hjälpa våra kunder och entreprenörer på ett professionellt och serviceinriktat sätt.

Du som söker har:
*Relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna med inriktning mot elkraft
*Några års arbetslivserfarenhet
*Goda dator- och IT-kunskaper
*God förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift
*B-körkort

Det är meriterande om du har:
*Erfarenhet av nätprojektering
*Erfarenhet av projektverksamhet och/eller investeringsverksamhet
*Erfarenhet av entreprenadarbete
*Erfarenhet av BAS-P / BAS-U
*Arbetat som distributionselektriker

Det bästa med att jobba hos oss
Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor
*Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
*Heltid
*Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!
Registrera din ansökan via länken senast 2024-08-18. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots - https://rekryteringslots.se/. I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta David Berg, gruppchef Elnät, på david.berg@fev.se eller ansvarig rekryterare Ulrika Struve via ulrika.struve@adecco.se

Då vi står inför semestertider kan svarstiderna vara lite längre än vanligt.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun
Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 1085 miljoner kronor per år och har cirka 235 tillsvidareanställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.

Falu Energi & Vatten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!