Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Regiondirektör

Publiceringsdatum
19 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om företaget
Är du en engagerad, utvecklingsinriktad och strategiskt orienterad ledare med intresse för ett uppdrag där du gör skillnad på riktigt?
Som regiondirektör får du möjlighet att forma och leda regionens fortsatta utveckling tillsammans med våra cirka 9000 medarbetare inom hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, hjälpmedel, folkhögskolor, folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur.
Tillsammans arbetar vi för Ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Dina arbetsuppgifter
Ditt uppdrag innebär ansvar för att driva och utveckla regionens verksamhet som helhet. Regiondirektören är Region Dalarnas högsta tjänsteperson samt chef över, för närvarande, nio förvaltningschefer. Som regiondirektör är du även chef för Regionstyrelsens förvaltning vilket innefattar regionens expert- och stödfunktioner som stöttar såväl den politiska ledningen som tjänstepersonsledningen och övriga organisationen. Du anställs av, och leder, på uppdrag av Regionstyrelsen, där styrelsens ordförande är din formella chef. Du kommer till en organisation som påbörjat en förändringsresa mot en mer effektiv verksamhet präglad av samverkansledning. Som regiondirektör får du möjlighet att i en nyckelroll fortsätta leda och driva utvecklingen framåt tillsammans med kompetenta och engagerade chefer och medarbetare.

Din profil
Vi söker dig som har - Gedigen ledarerfarenhet samt erfarenhet från arbete i en stor komplex organisation - God förståelse för innebörden av att arbeta i en politiskt styrd organisation
- God kännedom om offentlig förvaltning och ekonomistyrning - Lång erfarenhet av att leda genom andra chefer - Relevant akademisk utbildning

Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet, mod och tillit, med god vana av att bygga välfungerande team samt att leda ledningsgrupper och en organisation i förändring. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och ett inkluderande och modernt ledarskap som främjar engagemang, öppenhet och dialog. Vi söker dig som är inlyssnande, lyhörd och trygg i rollen som Region Dalarnas ansikte utåt. Andra egenskaper som vi värderar högt är din förmåga till strategisk och analytisk helhetssyn, ditt proaktiva förhållningssätt och din genuina vilja att fortsätta vår påbörjade förändringsresa tillsammans med verksamheten och dina medarbetare.

Du värdesätter samverkan och har en god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer såväl internt som med externa samarbetsparter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Region Dalarna med Clockwork Rekrytering. För ytterligare information kontakta gärna ansvarig Rekryteringskonsult Anders Hultgren, anders.hultgren@clwork.se, 0733-512 701. Välkommen med din intresseanmälan via www.clockworkpersonal.se senast 2024-08-15 Fackliga kontakter kommunal.centralt@regiondalarna.se info.dalarna@vardforbundet.se saco.dalarna@regiondalarna.se ledarna.dalarna@regiondalarna.se vision.falun@regiondalarna.se

Clockwork logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Clockwork är det nya bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi har lång erfarenhet från bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med stark lokal närvaro.

Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal och tjänstemän, interim management, matchning och rekrytering. Hos Clockwork är det människorna som gör skillnad.