Intervju

Så skriver du anteckningar under intervjun

Det kan vara mycket att tänka på under en arbetsintervju. Du vill göra ett bra intryck och samtidigt komma ihåg viktig information. Så hur ska du göra med anteckningar? Här kommer fyra tips.

1. Anteckna det viktigaste

Det upplevs bara som seriöst om du vill skriva anteckningar under intervjun. Du visar då att du är intresserad av det arbetsgivaren eller rekryteraren går igenom. Men använd sunt förnuft, du behöver inte anteckna allt. Notera det som du verkligen vill och behöver komma ihåg. Exempelvis datum för när tjänsten är tänkt att starta och om du ska återkoppla med några dokument efter mötet.

Få fler tips: Så förbereder du dig inför anställningsintervjun

2. Anteckna på papper och inte i telefonen

Även om du är mer bekväm med att knappa in påminnelser och andra viktiga saker i mobiltelefonen så ger det inte ett bra intryck under intervjun. Satsa hellre på ett hederligt block och papper.

Inspireras i jobbsökandet

3. Låt inte anteckningarna komma i vägen

Det är viktigt att du inte fastnar med huvudet i skrivblocket så att du tappar ögonkontakten med arbetsgivaren eller rekryteraren. Skriv bara ned stödord eller stolpar så att du fortfarande visar din närvaro i rummet.

Här är de vanligaste frågorna vid jobbintervjun

4. Förbered dig

Ditt anteckningsblock är värdefullt att ha med av en annan anledning också. Här kan du ha frågor förberedda, men även punkter som är viktiga för dig att förmedla under mötet. Det visar också att du tänkt till och förberett dig inför intervjun. Tänk på att inte skriva långa meningar utan även här punkter eller stödord.

Våga ta en paus och titta ner innan ni skiljs åt så att du inte har missat något.

Sök lediga jobb hos Blocket.

Liknande Artiklar