Intervju

Så gör du research inför en jobbintervju

isa att du verkligen är intresserad av företaget genom att researcha innan din intervju. Men hur mycket behöver du veta? Låt oss guida dig.

Måste jag göra research inför en intervju?

Det är inget krav att du ska ha gjort research innan en intervju, men det kan ge dig en enorm fördel. Att göra research behöver inte vara så tidskrävande. Många företag har informationsrika webbplatser där du hittar svar på de flesta grundläggande frågorna.

Hur mycket research behöver jag göra innan en intervju?

I och med att det är frivilligt att göra research är det upp till dig att avgöra hur mycket eller hur lite som är tillräckligt. Det beror även på om du föredrar att till exempel ta in information bäst genom att bara läsa eller plocka ut svar på specifika frågor och memorera. Ett bra riktmärke är att du ska kunna svara på vilken typ av företag det är, vad de jobbar med och vad de söker för typ av medarbetare.

Läs mer om hur du bäst förbereder dig inför en intervju.

Hur gör jag research inför en intervju? För att komma igång med din research kan det vara bra att först skriva en lista på frågor som du vill kunna svara på. Du behöver inte memorera allt, men det kan vara bra för att få ett hum om vilken typ av företag det är och på så sätt anpassa dina egna svar.

Leta upp företagets webbplats

Många företag har en “Om oss”-sida där de berättar hur företaget grundades, vilka värdeord de styrs av samt vilken vision de har. Ibland kan det även finnas en karriärsida där du kan läsa mer om hur det är att jobba där, vilka kompetenser de letar efter och vad nuvarande anställda tycker om sitt jobb.

Läs igenom jobbannonsen igen

Ett annat sätt att lära dig mer om företaget är att läsa igenom jobbannonsen igen. Se om du kan identifiera särskilda ord eller termer som används för att beskriva saker. Du kan även jämföra med andra jobbannonser för att se om det är något som är återkommande.

Kontakta HR-avdelningen

För att visa att du verkligen är intresserad kan du höra av dig till företagets HR-avdelning och ställa ett par allmänna frågor om arbetsplatsen och vad de söker efter för person. Detta ska dock ses som kompletterande till den research du gör på egen hand.

Liknande Artiklar