På jobbet

Tio jobb där du kan jobba hemifrån

Gillar du att jobba hemifrån? Du är inte ensam. Och glädjande nog är många arbetsgivare mer flexibla nu. Här hittar du tio jobb som fungerar lika bra att sköta på distans.

1. Skribent eller copywriter

Det enda du behöver är en dator med bra uppkoppling, en telefon för att göra intervjuer och förstås skrivkompetens. Resten fixar du hemifrån. Som skribent eller copywriter kan du jobba som anställd eller som egen företagare och ta uppdrag från företag eller organisationer.

2. Utvecklare eller programmerare

Utvecklare och programmerare har länge kunnat arbeta digitalt och på distans. Viktigast är såklart rätt utbildning och en känsla för hantverket.

3. Kundtjänst

Du kan oftast få en tjänst inom kundtjänst utan en högre utbildning. Här är det istället en god känsla för service som behövs. Du kan jobba via chat, telefon eller mejl och med en bra internetuppkoppling är du redo för arbetsdagen.

4. Nätverks- eller servicetekniker

Om du har rätt utbildning finns en hel del tekniker att söka där du ofta kan jobba från hemmaplan. Det kan handla om att serva kunder och lösa utmaningar i olika nätverksmiljöer.

5. Virtuell assistent

Ja, du läste rätt. Även assistentarbete går finfint att utföra på distans. Nu när fler och fler jobbar hemifrån kan också många arbetsuppgifter för en assistent skötas hemifrån. Här krävs ett ordningssinne och stor portion service.

Sök jobb hos Blocket som kan skötas hemifrån

6. Teamledare

Numera kan ett jobb som teamledare skötas från hemmet på en del arbetsplatser. Här ser arbetsgivaren att det viktigaste är kompetens och digital närvaro – och ofta fokus på försäljning.

7. Redovisningskonsult

Fler och fler redovisningsbyråer går helt över till en digital närvaro och kräver då inte heller att medarbetarna sitter tillsammans.

8. Telefonsäljare

Många säljjobb handlar om att lyfta luren – vilket du med fördel kan göra hemifrån. Många menar att detta är ett av de tuffaste men också mest lärorika jobb som går att ha.

9. Affärsutvecklare eller projektledare

Du kan också hitta arbetsgivare som erbjuder arbete hemifrån i rollen som affärsutvecklare eller projektledare. Du kommer sannolikt behöva ha löpande avstämningar internt och ofta möjlighet till gemensamma aktiviteter då och då.

10. Kursledare

Antingen leder du kurser i egen regi och du kan ha hela landet, eller världen, som arbetsfält. Eller så söker du en tjänst som kursledare där du bara jobbar digitalt.

Vilket jobb är du mest pepp på? Sök ditt nya jobb på Blocket!

Liknande Artiklar