På jobbet

Gör ett bra första intryck på jobbet

Ska du snart börja ett nytt jobb och vill göra ett bra första intryck? Läs då vidare, för vi har tre tips som direkt gör dig populär på jobbet.

Lär dig folks namn

Många företag har foton på sina anställda på hemsidan, gå in och kika där för att bekanta dig med namn, ansikten och roller innan din första dag. Att försöka lära sig allas namn första dagen är dömt att misslyckas, du kommer att ha så mycket annat att ta in då. Är du osäker på någons namn: fråga igen. Det är mycket bättre än att kalla Stina för Lisa.

Gå försiktigt fram

Försök hitta balansgången mellan att vara ambitiös och lyhörd. Du kommer in med fräscha ögon och kan säkert hitta rutiner som kan förbättras. Men det kan också finnas ytterligare aspekter som du inte hunnit lära dig än, så skriv ner alla dina idéer och spara dem till rätt tillfälle. Ställ gärna många frågor om verksamheten, men avvakta som sagt något med förbättringsförslag tills du förstått helheten.

Vägen till svenskens hjärta går via...

...fikat. Ta med dig gott fika din första dag! Det är ett bra sätt att samla alla och få småprata, samt att du förstås visar att du är generös. Men det här tipset funkar även bra på internationella arbetsplatser, alla blir glada över kanelbullar. För bonuspoäng, se till att även ta med dig något veganskt, laktos- och glutenfritt.

Liknande Artiklar