Hoppa till innehåll
Optimera logotyp

Enhetschef till Optimera i Västerås

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Optimera söker en passionerad ledare för att ta en av våra största enheter in i framtiden. Som Enhetschef kommer du att ha möjlighet att utmana och omdefiniera affärspraxisen genom innovativa strategier och förändringsinitiativ. Dina tidigare framgångar inom proaktiv försäljning kommer att vara avgörande när du tar ledningen för att driva en positiv tillväxtresa och forma branschens framtid!

I rollen som Enhetschef...

rapporterar till Jimmy Lundberg, Regionchef Mellansverige, och får leda ett erfaret team på 31 medarbetare inklusive tre rapporterande chefer inom Butik, Lager, Försäljning. Ditt ansvar som enhetschef omfattar i stora drag att säkerställa enhetens resultat, arbetsmiljö, säkerhet och försäljning.

Några av dina viktiga ansvarsområden:

  • Kundupplevelse och relationer:  Du som enhetschef leder arbetet med att ge våra kunder inom byggbranschen den bästa möjliga upplevelsen. Det innebär att arrangera kundaktiviteter, bygga upp varumärket i regionen och säkerställa hög service för våra samarbetspartners samt de lokala och regionala proffsbyggarna.

  • Försäljningsdriven utveckling: I nära samarbete med enhetens säljteam kommer du inte bara att utmana, utan även bidra med din expertis. Proaktivitet är kärnan här, där du deltar i kundbesök, bygger långsiktiga relationer och leder vägen för att driva försäljning framåt och ligga i framkant.

  • Ledarskap och inspiration: Din roll innebär att stötta, guida och utveckla ditt team för att säkerställa effektivitet och måluppfyllelse. Det inkluderar individuell support till varje avdelning och medarbetare samt att etablera struktur och gynnsamma förutsättningar genom planering, ledning och inspiration.

  • Ekonomi och styrning: Du har ansvaret för enhetens ekonomi och måluppfyllelse, samt att definiera personalansvar, genomföra rekryteringar och leda personalutveckling. Vidare leder du enhetens driftsgrupp och håller regelbundna personalmöten för att främja samarbete och effektivitet.

  • Uppföljning och resultatmaximering: I din roll som ansvarig för enhetens drift och resultat strävar du efter att optimera prestation. Det inkluderar övervakning av limit- och kreditbevakning samt uppföljning av mål, budgetar och rapportering för att säkerställa enhetens effektivitet. Din uppgift inkluderar även hantering av reklamationer, miljöfrågor och arbetsolyckor.

För att lyckas i rollen som Enhetschef...
  • Har du flytande kunskaper av försäljning mot yrkeskunder och en djup förståelse för deras behov och köpprocess.

  • Är en självklar ledare som har förmågan att driva förändring och få med dig dina medarbetare.

  • Har du tidigare erfarenhet inom detaljhandel där du skapat lönsamhet i en växande organisation.

  • Erfarenhet från byggbranschen är inget krav men meriterande.

Dina personliga egenskaper är avgörande...

för om du ska både lyckas och trivas i rollen! Vi söker dig som är en tydlig ledare som stöttar hela teamet i att leva upp till Optimeras värderingar: personligt, tryggt och enkelt. Vi ser att du är modig, tydlig, nyfiken, social och skicklig på att bygga relationer såväl internt som externt. Du har starka kommunikationsfärdigheter och en förmåga att skapa struktur. Vidare är du en person som motiveras av att växa tillsammans med ditt team för att nå gemensamma mål och framgångar.

Optimera i Västerås...

är en del av Optimera Svenska AB, som är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 66 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 1000 anställda och omsätter ca 4,5 miljarder SEK. Optimera finns även i Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint-Gobain som är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint-Gobain omsätter ca 41 miljarder Euro och har mer än 179 000 anställda i 67 länder.

I denna roll arbetar du på en trygg arbetsplats, med starka ägare och sunda värderingar - ett företag som satsar och bryr sig om sin personal och sina kunder. Du får möjlighet att arbeta med ett starkt varumärke som erbjuder innovativa och enkla lösningar, välplanerade enheter, kundanpassat sortiment och hög tillgänglighet

Vill du veta med om oss, besök https://www.optimera.se/bygghandel/proffs/om-optimera

Läs mer om Saint-Gobain Distribution Sverige: https://www.sgdsgruppen.se/

Är du intresserad... 

är du varmt välkommen att ladda upp ditt CV, alternativt med din LinkedIn URL. Urval sker löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag, men sista ansökningsdag är 31/5 2024.

För att garantera en rättvis och icke-diskriminerande rekryteringsprocess tar vi ej emot personliga brev. I stället kommer relevanta kandidater att få svara skriftligt på samma frågor för att säkerställa lika möjligheter att förklara sin erfarenhet relaterad till rollen.

I den här rekryteringen samarbetar med Optimera med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Lina Friberg på lina.friberg@roirekrytering.se

Anställning hos: Optimera

Omfattning: Heltid 

Start: Enligt överenskommelse  

 

Optimera logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren