Hoppa till innehåll
Värmdö kommun logotyp

Handläggare till vuxenutbildning, Värmdö kommun (Vikariat)

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Värmdö är skärgårdens mötesplats med en unik kombination av naturens stilla skönhet och en mer stadslik livsstil. Vårt uppdrag är inte ett utan många: skola, fastigheter, socialtjänst, hamnar, vård, bibliotek, omsorg och många fler. Vi verkar för att alla Värmdöbor kan leva ett rikt och fritt liv. Vi vill vara de som möjliggör drömmen om en livskraftig trygg miljö för hem, familj och företag

Ska vi lyckas med det fullt ut måste vi ha många och omfattande kompetenser och arbeta tillsammans för en gemensam och tillitsfull arbetskultur, byggd på modiga, ansvarstagande medarbetare som förstår invånarnas behov och önskemål. Det är det vi kallar Ett Värmdö, En Förvaltning.

Vuxenutbildning i Värmdö kommun har ett brett utbud av kurser och utbildningar som bedrivs av externa utbildningsanordnare. Enheten för antagning och auktorisation, vuxenutbildning i Värmdö kommun är huvudman och ansvarar för auktorisation, vägledning, antagning, myndighetsutövning, ekonomi och hantering av statsbidrag.

I rollen som handläggare/administratör kommer du till exempel arbeta med följande arbetsuppgifter:
  • Ansökan, sammanställning och redovisning av statsbidrag
  • Löpande hantering av fakturor
  • Diverse ekonomiska underlag, uppföljningar och analyser samt budget- och prognosarbete
  • Auktorisationsärende
  • Kontakt med utbildningsanordnare och övriga kommuner
  • Arbete med statistik och analyser
  • Administration inom och med datasystem Alvis, Stratsys, E-avrop, Public 360
  • Arbete med tjänsteskrivelse, ärendeberedning och diarieföring
  • Rapporter och redovisningar till olika myndigheter
Vi söker dig som har avslutad eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller statsvetenskap eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms lämplig. Du har erfarenhet av ekonomi och administrativt arbete inom vuxenutbildningen och erfarenhet relaterad till arbetsuppgifterna. Du har mycket goda kunskaper i Office-paketets olika program, särskilt i Excel samt erfarenhet av att arbeta i datasystemet Alvis.

Det är meriterande att ha arbetat som skoladministratör eller handläggare vid myndighet eller en annan kommun. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du trygg i att ta ansvar. Du är självgående, serviceinriktad och har gott sinne för struktur och förmåga att organisera samt är noggrann med att följa tidsramar och dokumentera processer. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, noggrannhet, kommunikativ kompetens och samarbetsförmåga. Du har lätt för att etablera och utveckla relationer med kollegor och du uppskattar och ser olikheter som en tillgång.

Då arbetet sker i samverkan med många olika funktioner lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är ett vikariat på ett år med start i augusti 2024 el. enligt överenskommelse. Möjlighet till distansarbete finns.

Välkommen med din ansökan senast den 19 maj 2024.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, se kontaktperson nedan.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Värmdö kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.