Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Lärare till Haga VIP anpassad grund & Gymnasieskola

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Ansök nu
Nu söker vi på Haga VIP anpassad grund- och gymnasieskola i Solna en ny lärare. Vi erbjuder en provanställning på 6 månader. Vi erbjuder även utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2024-05-30

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Din roll

Som lärare kommer du vara pedagogiskt ansvarig för en liten klass och leda det dagliga arbetet för personalen som arbetar tillsammans med dig i klassen. I arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp din undervisning och elevernas lärande.

Som anställd på Haga VIP är du en viktig del i att skapa en trygg miljö för våra elever och samtidigt skapa förutsättningar för dem att utvecklas utifrån sin förmåga. Vi värdesätter drivande och engagerade medarbetare som ständigt vill vara med och utveckla verksamheten. Tillsammans med elevassistenter planerar och strukturerar ni skoldagen utifrån skräddarsydd pedagogik som ger förutsägbarhet och trygghet. Du finns med som stöd vid elevernas sida under hela skoldagen, på lektioner, under rasten. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna till att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Du tar en aktiv roll och utvecklar verksamheten tillsammans med hela skolans arbetslag. Enligt vårt pedagogiska ramverk arbetar vi med individen i centrum. Du upprätthåller ett nära samarbete med vårdnadshavare till elever och övriga viktiga personer i elevernas nätverk. Du deltar i kontinuerliga lärarmöten, håller klassmöten för ditt eget arbetslag och deltar i elevhälsomöten.

Om Haga VIP grund- och gymnasiesärskola

Skolan vänder sig till ungdomar med autismspektrumdiagnos och intellektuell funktionsnedsättning. Idag går sammanlagt 20 elever på skolan. Våra elever läser ämnesområden och individuella programmet på gymnasiet. På Haga VIP arbetar 18 medarbetare i olika professioner med olika kompetenser och erfarenheter. Vi är en liten skola till antalet i stora lokaler. Vi har små undervisningsgrupper med hög personaltäthet. Vi är experter på flexibla individlösningar för målgruppen och värdesätter drivande och engagerade medarbetare som vill vara med att tillsammans utveckla verksamheten.

På Haga VIP ser vi den enskilde elevens styrkor och förmågor. Vi arbetar utifrån elevens behov för att stötta till ett så självständigt liv som möjligt. Undervisningen och övriga moment under skoldagen individanpassas helt utifrån elevens förmågor, styrkor, behov och dagsform. Vår grundsyn är att våra elever, med rätt stöd, klarar allt.

Din erfarenhet och kunskap

Vi gissar att du som söker dig till oss:
  • Har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
  • Är ansvarskännande och har en personlig mognad
  • Trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor
Vi söker dig som med stor lust och kunskap om pedagogik får eleverna att växa och lära sig. Du har lärarexamen. Du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer i allmänhet och autism i synnerhet. Som person är du strukturerad, prestigelös och flexibel. Du har ett tydligt och lågaffektivt bemötande. Du har förmågan att se elevers olika behov och styrkor samt att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets pedagogiska mål och vision.

Som anställd hos oss ser vi att du har kunskap och erfarenhet kring tydliggörande pedagogik och olika kommunikationsverktyg. I arbete med våra elever på skolan är det viktigt att man är trygg i sig själv och sin roll då utmanande och utåtagerande beteenden förekommer, då arbetar vi alltid utifrån ett lågaffektivt bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För oss handlar kompetens lika mycket om potential, värderingar och motivation som utbildning, erfarenhet och faktakunskap. Du ser elevernas möjligheter att erövra nya kunskaper som någonting självklart och möjligheterna istället för hindren.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka! Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Tjänstgöringsgrad : 100 %

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2024-05-30

För mer information kontakta: Ewa Thim ewa.thim@nytida.se. Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan

Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Nytida logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se