Hoppa till innehåll
KSU logotyp

Serviceingenjör till simulatoranläggning vid Forsmarks och Ringhals kärnkraftverk

Publiceringsdatum
30 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

KSU, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. Företaget befinner sig i utveckling och vi ser en spännande tillväxt för att säkerställa kompetens för ny och långsiktig kärnkraftsdrift.

Verksamheten bedrivs från vårt huvudkontor som ligger i Nyköping samt från våra träningsanläggningar som ligger i nära anslutning till kärnkraftverken i Forsmark, Oskarshamn och Ringhals. I Forsmark har vi även Teknik och träningscenter, TTC, där vi har en unik möjlighet att bedriva verkslik utbildning. KSU, med ca 170 anställda, ingår i Vattenfallkoncernen.

Du kliver in i en spännande tid och får möjligheten att var en viktig kugge för att bidra till fossilfri framtid och kompetens för framtidens kärnkraft.

Jobbeskrivning

Vill du bidra till säker och fossilfri kärnkraft? Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB (KSU) söker nu Serviceingenjörer med placering i Forsmark eller Ringhals.

Vilka är vi på KSU? En av våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker och stabil drift av kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. I denna tjänst kommer du att tillhöra avdelningen för Support Simulatorsystem. Vi genomför support och drift av fullskaliga och grafiska simulatorer i Forsmark och Ringhals. Att i enheten leverera hög tillgänglighet i simulatorerna, genom förebyggande och avhjälpande underhåll.

Vi erbjuder dig en blandning av teknik, lärande och pedagogisk utveckling. Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet, samarbete och som arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. För oss är din utveckling viktig, därför kommer vi att uppmuntra dig till att utveckla dina kunskaper och ge dig möjlighet att växa genom nya utmaningar. Med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende, erbjuder vi dig hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Dina arbetsuppgifter
Du får vara en del av verksamheten kring planering, service och underhåll på KSU:s simulatorinstallationer. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att driftsatt utrustning i simulatorn har en hög tillgänglighet genom felsökning, support, reservdelshållning, reparationer och ombyggnationer i enlighet med de krav som finns för simulatorn.

  • Uppstart av simulatorn
  • Felsökning
  • System back up, omstarter och datahantering
  • Förebyggande underhåll av all utrustning i simulatorn inklusive ljud, telefoni och inspelningsutrustning
  • Planering och genomförande av ombyggnation av simulator

Rollen innebär även att du blir spindeln i nätet när det gäller support för simulatorn. Du kommer att ha både interna och externa kontakter med utbildningsenheter och kärnkraftverk. Det ställer krav på förmåga att arbeta både självständigt och i samarbete med kollegor lokalt och på distans. Tjänsten innebär ca 5-25 resdagar om året till våra anläggningar runt om i landet.

Kvalifikationer

Som person har du ett stort intresse av teknik och tycker om att förstå och lösa problem. Vidare har du god servicekänsla, gillar att samarbeta med andra och har förmågan att arbeta självständigt. Du planerar och prioriterar ditt arbete för att uppfylla åtaganden i linje med verksamheten då ditt arbete påverkar övriga organisationen. Därmed är det även viktigt att du är kommunikativ, flexibel och kan hantera arbete under tidspress.

Vi söker dig som har

  • Erfarenhet av arbete med elektronik, teknik eller datorer. Vi tror att du har mer än fem års arbetslivserfarenhet av detta eller inom närliggande arbetsområde
  • Gymnasieutbildning med inriktning teknik eller el/tele elektronik
  • Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort

För placeringsort i Ringhals ser vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från reparationer av synnerhet äldre elektronik.

Ytterligare information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef chef Björn Friberg, bfg@ksu.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Terese Johansson, terese1.johansson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Mikael Stenmark, msk@ksu.se (Unionen), Ingemar Eriksson, ingemar.eriksson@vattenfall.com (SEKO), Johan Kjellberg, johan.kjellberg@ksu.se (Ledarna), Rolf Olsson, rolf.olsson@vattenfall.com (Akademikerna).

Placeringsort Forsmarks Kärnkraftverk eller Ringhals Kärnkraftverk

Välkommen med din ansökan senast den 14 maj 2024. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

KSU logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 maj 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren