Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Teknisk ingenjör till innovativa Mips

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Mips är specialiserat på hjälmbaserad säkerhet och är världsledande inom sitt område. Lösningen, vilken är patenterad på samtliga relevanta marknader säljs till den globala hjälmindustrin. Mips består av nyfikna och engagerade personer som gemensamt jobbar för att skapa en tryggare vardag för medmänniskor.Om tjänsten

Mips säljer sina produkter till hjälmtillverkare som implementerar Mips teknologi i hjälmar som sedan marknadsförs och säljs till slutanvändare. Mips arbetar med ett flertal av de större hjälmtillverkarna i världen inom kategorin sporthjälmar, men säljer även bolagets lösningar till varumärken verksamma inom kategorierna motorcykel- och säkerhetshjälmar.

Mips har sitt huvudkontor i Täby, där deras unika testanläggning också är belägen. Stora delar av den globala hjälm-produktionen sker i Kina varför Mips har ett helägt dotterbolag som arbetar nära kundernas fabriker. Totalt är Mips idag ca 100 medarbetare som arbetar med försäljning, forskning och utveckling, produktion och administration varav ungefär 75 på huvudkontoret.

Mips växer ständigt och är nu på jakt efter en nyfiken och driven Teknisk ingenjör till deras implementationsteam!

Du erbjuds
 • Ett innovativt bolag som arbetar med en internationell spelplan
 • Hamna i ett ungt bolag med stora utvecklingsmöjligheter inom bolaget
 • Härligt gäng kollegor som är i ständig rörelse - kanske är du sugen på ett träningspass på deras egna gym, en cykelrunda på lunchen, en match tennis på tennisplanen som ligger i anslutning till kontoret eller kasta boll till en av hundarna på kontoret?
 • Ett utvecklande arbete med ett brett ansvarsområde
 • Förmånligt friskvårdsbidrag på 5000kr
 • En gratis Mips-hjälm per år
 • Gratis parkering utanför kontoret
Kika gärna på nedanstående film om Mips!

Arbetsuppgifter

I rollen får du vara en del av ett implementationsteam bestående av 12 ingenjörer samt 4 projektledare som alla arbetar med att implementera Mips produkter i kundernas hjälmar. Kunderna är både några av de största hjälmtillverkarna runt om i världen men även små nystartade bolag och du arbetar tillsammans med dina kollegor i många pågående kundprojekt samtidigt med flera olika kunder. Din roll i teamet är att ansvara för design och konstruktion samt de sakliga och tekniska frågorna i framtagningen av Mips rotationsskydd i kundernas hjälmar. Dina kontaktområden är både internt inom bolaget med säljavdelningen, projektledare och resten av teamet men även Mips Kina-kontor samt förstås externt med kund. Ett typiskt projekt omfattar ritning i CAD, testning av hjälmar i Mips labb samt dokumentation och uppföljning med kunder och förstås en kontinuerlig dialog med kunder och teamet.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Designa och konstruera Mips produkter till hjälmar i CAD (SolidWorks)
 • Kommunikation och relationskapande med kunder samt internt i bolaget för att driva projekt framåt
 • Testning i labb samt dokumentation


Kvalifikationer
 • Relevant eftergymnasial utbildning, gärna mot produktutveckling/design. Du kan vara nyexaminerad eller ha några års erfarenhet
 • Tidigare erfarenhet av att ha arbetat i CAD-program från skolan eller arbete, har du arbetat i SolidWorks ses det som meriterande
 • Talar och skriver obehindrat på engelska och svenska

Som person är du nyfiken, driven och hungrig på kunskap! Du gillar att få saker gjort och gillar att ha många bollar i luften. Du tycker om att ha ett socialt arbete med kontaktytor världen över samtidigt som du får använda din tekniska ådra. Du är van att ta självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter och håller engagemang uppe trots motgångar. Du tycker om en varierad vardag med både design i CAD men även att bygga prototyper för hand i vår verkstad samt att testa dina projekt i vårt testlab. Om du, liksom många i teamet, har ett intresse för cykel, skidor eller liknande så kommer du att trivas väldigt bra.

Egenskaper som vi söker hos dig:
 • Utvecklingsbar
 • Relationsskapande
 • Nyfiken
 • Ansvarstagande

Övrig information
 • Start: Enligt ö.k
 • Omfattning: Heltid med inledande provanställning
 • Placering: Täby
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 juli 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se