Hoppa till innehåll
Wieland Electric AB logotyp

Försäljningschef

Ansök nu

Försäljningschef / Head of Sales, Sverige

Vill du vara delaktig i vår fortsatta expansion på den svenska marknaden? Trivs du i en innovativ miljö där du får skapa och implementera säljstrategier samtidigt som du tillbringar tid tillsammans med våra kunder och duktiga säljare ute på fältet? Då kan rollen som försäljningschef på Wieland Electric AB vara något för dig!

Vi erbjuder
Wieland erbjuder en roll med mycket frihet under ansvar där du får vara med på en spännande resa framåt. Som försäljningschef har du en mycket central roll i ett bolag som präglas av innovativ utveckling med fokus på kvalitet och servicekänsla i allt vi gör. Vi erbjuder givetvis marknadsmässiga villkor.

Läs mer om varför du ska jobba på Wieland.
www.wieland-electric.com/en/company/career/professionals

Om tjänsten
Som försäljningschef ansvarar du för vårt svenska säljbolag. Din uppgift blir att leda, coacha och utveckla vår säljorganisation och verksamhet i Sverige. I rollen ingår att säkerställa en fortsatt tillväxt med nya och befintliga intressenter, strategiska kunder samt distributörer och partners på befintliga marknader.

Wieland är ett stabilt och innovativt företag med huvudkontor i Tyskland som värderar långsiktighet och tillväxt. Vi erbjuder en mängd olika elektriska och elektroniska komponenter och lösningar som framför allt är en sak: enkla, säkra och flexibla. Med hög kunskap om produktapplikationer, en stark teknisk support samt ingenjörs- och utbildningstjänster utvecklar vi rätt lösning för varje projekt.

Wieland Electric AB:s svenska kontor ligger i Limhamn, men det finns inga begränsningar kring bostadsort för denna tjänst.

Arbetsuppgifter
Som Head of Sales hos oss kommer du säkerställa vår position på marknaden genom att ansvara för affärs- och försäljningsutvecklingen. Detta gör du dels genom att jobba strategiskt med kunder och marknader för att driva utvecklingen framåt samt att coacha ditt säljteam mot uppsatt mål.

I rollen ingår även att:

  • Arbeta fram och implementera handlingsplan och säljstrategier
  • Organisera/strukturera försäljningen
  • Aktivera säljkåren
  • Säkerställa handlingsplan med feedback från kundkontakter
  • Tätt samarbete med marknads- och produktutveckling

Du kommer ingå i ledningsgruppen och rapportera till ansvarig chef i den tyska organisationen. I rollen som försäljningschef ansvarar du för budget, prognoser samt sälj-, kund- och marknadsaktiviteter.

Din profil
Till rollen som försäljningschef söker vi dig som är affärsorienterad för att identifiera, driva och utveckla nya affärsmöjligheter. Vi ser också att du har förmåga att komma med nya utvecklande idéer. Som ledare är du trygg, stabil och tydlig med fokus på både individ och utveckling av verksamheten. Du är en person som leder genom att själv vara ett föredöme och en team player.

För att lyckas i rollen som försäljningschef är du strukturerad och målmedveten med förmåga att arbeta självständigt med eget budgetansvar. Du har tidigare lyckats med att nå uppsatta säljmål ihop med dina säljkollegor. Att ha ett högt engagemang och god kvalitet i ditt arbete är en självklarhet och du gillar att jobba med långsiktiga säljprocesser med skräddarsydda lösningar.

Kvalifikationer

  • Du är kommunikativ, driven, nyfiken och har en god teknisk förståelse
  • Minst fem års erfarenhet av försäljning inom automationsbranschen
  • Eftergymnasial utbildning, elektronik/elektromekanik eller företagsekonomi
  • Tidigare erfarenhet som försäljningschef eller annan ledande position
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsulter Dan Andersson, 0708-12 88 88, och Nicklas Jonsson, 0702-37 18 35.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget Wieland Electric AB är ett globalt företag som specialiserar sig på lösningar inom elektrisk anslutningsteknik och automation. Vi tillhandahåller ett brett utbud av produkter och system för olika industrier och tillämpningar. Wieland Electric erbjuder bland annat kablage- och anslutningsteknik, industriella kontakter, reläer, sensorer, styrningar och olika typer av automationssystem. Våra produkter och lösningar används ofta inom områden som industriell automation, byggnadsautomation, maskinbyggande, energihantering och fordonsteknik. Genom att erbjuda pålitliga och innovativa elektriska lösningar strävar Wieland Electric efter att hjälpa våra kunder att öka sin effektivitet, produktivitet och säkerhet i olika applikationer och arbetsmiljöer.

Wieland Electric AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 juni 2024 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och rekryterar ledare och specialister inom sälj och marknad. Vi hjälper säljare, Key Account Managers, chefer och marknadspersonal ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp. 
https://register.masterhelp.se/candidate/signup