Hoppa till innehåll
Tullverket logotyp

Tullverket söker säkerhetsspecialist säkerhetssystem

Publiceringsdatum
11 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Hans Kemkes
Telefon
Ansök nu
Tullverkets säkerhetsstab ansvarar i huvudsak för Tullverkets säkerhetsarbete i form av verksamhetsskydd, säkerhetsskydd och signalskydd. Arbetet vid säkerhetsstaben leds av Tullverkets säkerhetschef.

Tullverket har ambitionen att ständigt vidareutveckla säkerhetsarbetet för att möta utmaningarna som vi ställs inför och där kommer du att spela en viktig roll. Ditt uppdrag kommer att innefatta verksamhetsskydds- såväl som säkerhetsskyddsområdet och du kommer inom säkerhetsstaben ha en central roll dels för Tullverkets säkerhetssystem men också utföra uppdrag med koppling till samtliga säkerhetsområden utifrån perspektivet fysisk säkerhet.

I din tjänst som säkerhetsspecialist kommer du inneha rollen som produktägare där du kommer att ha en samordnande roll för de system och produkter som kommer att ingå i leveransområdet. På Tullverket pågår just nu en förflyttning mot agila arbetssätt vilket innebär att ansvarsområdet kommer att förändras framåt. Du kommer att ha en viktig roll i den agila resan med möjligheter att vara med och påverka framtidens arbetssätt.
I rollen som produktägare kommer du även att ingå i ett tvärfunktionellt team tillsammans med andra från olika avdelningar inom Tullverket.

Leveransområdet består av system och komponenter för att stödja/stärka Tullverkets förmåga inom den fysiska säkerheten i form av kamerabevakning, tillträde och larm m.m. men kommer på sikt sannolikt att inkludera ytterligare system. Det är främst inköpta produkter som ska installeras, konfigureras, integreras och vidmakthållas inom Tullverkets IT-miljö.

Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer att bli del av ett kompetenstungt och engagerat team bestående av 13 personer på säkerhetsstaben, som tycker att det är viktigt att ha roligt på arbetet.

Om tjänsten
Som säkerhetsspecialist medverkar du i Tullverkets övergripande säkerhetsarbete och kommer att komma i kontakt med såväl strategiska som operativa frågor med en huvudsaklig inriktning mot fysisk säkerhet. Det innebär att du bl.a. kommer att bli en del i arbetet med kontroll av regelefterlevnad och kravställningar, genomföra utredningar och analyser, hantera incidenter samt verka för ökad kunskap och ett ökat säkerhetsmedvetande på Tullverket.

I rollen som produktägare kommer du planera, leda, samordna, förvalta och utveckla leveransområdets produkter utifrån ett verksamhetsperspektiv och verksamhetens krav på funktionalitet. I rollen ingår ansvar för:
  • Att ta fram färdplaner och börlägen för leveransområdet med utgångspunkt i verksamhetsbehov och områdets övergripande målbild. Samt att aktivt kommunicera planerna och säkerställa att de följs och är transparanta.
  • Att förstå, identifiera och fånga upp verksamhetsbehov kopplat till leveransområdet och vid behov leda och stötta produktspecialister för att säkerställa att frågor kring juridik och informationssäkerhet hanteras i enlighet med ställda krav och rutiner.
  • Prioritering av leveransområdets backlog, samt att säkerställa genomförande av acceptanstest och inneha mandat att fatta beslut kring godkännande av leveranser.
  • Styrning, koordinering och genomförande av informations- och utbildningsinsatser.
  • Att vara en del av upphandling och förvaltning av avtal inom säkerhetsområdet med tillhörande leverantörskontakter.
Vi söker dig som har:
  • Eftergymnasial utbildning inom säkerhet eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
  • Erfarenhet av att inneha roller som t.ex. projektledare, förvaltningsledare, roll som produktägare eller motsvarande.
  • Erfarenhet av arbete som inkluderar fysisk säkerhet och säkerhetssystem såsom t.ex. passer-, larm- eller kamerabevakningssystem.
  • Erfarenhet som beställare eller leverantör gällande upphandling, leverans och avtalsförvaltning inom passer-, larm- eller kamerabevakningssystem.
  • Erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet och/eller större företag, med koppling till fysisk säkerhet och säkerhetssystem.
  • Goda kunskaper i Officepaketet.
  • Körkort, klass B.
  • Svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har/erfarenhet av:
  • Utbildning inom fysisk säkerhet.
  • SSF utbildning som behörig ingenjör CCTV/inbrottslam.
  • Utbildning inom något eller båda av följande system: Unison, Milestone, Integra, RCO.
  • Utbildning inom agila metoder och ramverk.
  • Agila arbetssätt och metoder.
  • Informationssäkerhetsarbete.
  • Erfarenhet av att arbeta med säkerhetsrelaterade frågor inom säkerhetskänslig verksamhet.Vana att koordinera och genomföra informations- och utbildningsinsatser.
  • Arbete vid myndighet, gärna på central nivå.
  • Arbete med säkerhetsskyddsfrågor.
  • Nära samarbete med IT samt en god förståelse kring tekniska förutsättningar/begränsningar.
  • Att forma och skriva styrande och stödjande dokument.
  • Säkerhetssystemplattformarna Unison, Milestone, Integra, RCO.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har som målsättning om att göra oss lite bättre varje dag. Du är relationsskapande och har förmåga att bygga nätverk och arbeta över organisatoriska gränser och med olika kompetenser. Du är strukturerad med god analytisk förmåga, kan se till helheter och har en mycket god förmåga att kommunicera målgruppsanpassat, såväl muntligt som skriftligt.

Vidare har du erfarenhet att självständigt leda, driva frågor och har erfarenhet av förändringsledning på olika nivåer. Du är offensiv och nytänkande, men har tålamod och förmåga att arbeta strategiskt och mot långsiktiga mål. Du har ett ärligt och öppet sätt, kan föra en dialog med verksamheten oavsett nivå och har ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande och värderar laglydnad och regelefterlevnad högt.

För att trivas hos oss ska du tycka om att arbeta i en miljö som präglas av öppenhet och respekt där vi har tilltro till varandras vilja och förmåga att utvecklas och ta ansvar. Dina personliga egenskaper är avgörande. Du måste på ett tydlig och otvunget sätt kunna förmedla ditt budskap på såväl ledningsnivå, som i den operativa verksamheten eller i ett tekniskt utvecklingsprojekt.

Övrigt
Referensnummer: TV-2024-08155.

Vi ser helst att placeringsort är på vårt huvudkontor i Stockholm, men vi är även öppna för alternativa placeringsorter på våra kontor i Luleå, Malmö eller Göteborg.

Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Hans Kemkes, 08-405 00 31. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, 040-661 33 21 eller Elisabeth Eriksson, 08-405 00 69 och för Saco-S Katarina Hernhut, 08-456 52 65.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 30 april. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
Tullverket logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda.