Hoppa till innehåll
Scania logotyp

Info-/Cyber-säkerhetsansvarig, Scania i Södertälje

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du vara med på en spännande resa där du kombinerar rollerna som Info- och Cybersäkerhetsansvarig inom Produktion & Logistik?

Vi står inför stora förändringar och initiativ inom Scania och vår vision är tydlig: att driva omställningen till ett hållbart transportsystem.
Som Info- och Cybersäkerhetsansvarig blir du en nyckelperson i utvecklingen av våra moderna digitala lösningar för att integrera och optimera våra processer och utrustning. Tillsammans med specialister inom Produktion och Logistik samt Scanias globala forum för informations- och produktcybersäkerhet möjliggör du vår förflyttning.

Vi erbjuder dig

Detta är en ny roll inom Produktion och Logistik och vi erbjuder dig en bred, utmanande och utvecklande position i en spännande tid av förändring. Här kommer du bland annat få:
  • En nyckelroll i ett prioriterat område, där vi har fokus och uppmärksamhet från Scanias högsta ledning
  • Att arbeta tillsammans med motiverade och engagerade kollegor som är organiserade i tvärfunktionella team
  • En stark samarbetskultur som bidrar till en tillåtande och lärande arbetsmiljö
  • Frihet under ansvar
  • Balans mellan arbete och fritid
Det här gör du hos oss

I din roll kommer du för Produktion och Logistik ansvara för Informationssäkerhet (Isec) och produktcybersäkerhet (CS). I din roll stöttar du ledningen inom Produktion och Logistik i deras ansvar för informations- och cybersäkerhet där du rör dig mellan verksamheten och koncernens Isec och CS. Det innebär att du bland annat kommer att:
  • Som ansvarig för våra ledningssystem inom info- och cybersäkerhet säkerställa regelefterlevnad, göra riskbedömningar och riskhantering.
  • Utveckla och implementera policy och riktlinjer.
  • Driva utbildningsinsatser och skapa medvetenhet kring säkerhetsfrågor.
Utöver det kommer du driva och ansvara för vårt nätverk av lokala informationssäkerhetsansvariga på våra produktionsanläggningar globalt, samt vårt nätverk av cybersäkerhetskoordinatorer. Rollen kan innebära resor.

Ditt team och arbetsplats

Du kommer inom Produktion och Logistik att arbeta tätt tillsammans med verksamhets- och IT-lösningsarkitekter, projektledare, R&D och produktägare. Vi erbjuder en modern arbetsmiljö och flexibla arbetsvillkor och du kommer att utgå från anläggningen i Södertälje.

Mer om dig

Vi söker dig som arbetat inom styrning, risk och efterlevnad (GRC) och som är van att arbeta med riskhantering och regelefterlevnad inom både informations- och cybersäkerhet.

Som person och kollega är du nyfiken, initiativtagande och nätverkande för att skapa och bibehålla goda och tillitsfulla relationer med dina kollegor. Du har en pedagogisk kommunikationsstil och en coachande approach.

Det är positivt om du har erfarenhet inom ISO 27000-serien och ISO 21434 för produktcybersäkerhet, samt erfarenhet inom tillverkande industri och/eller de ledningssystem som tillämpas inom fordonsindustrin. Du motiveras av förändring och att driva saker framåt, och vill vara en del av att skapa engagemang och innovation.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Scania logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 juni 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Scania is a world-leading provider of transport solutions. Together with our partners and customers we are driving the shift towards a sustainable transport system. In 2020, we delivered 66,900 trucks, 5,200 buses as well as 11,000 industrial and marine power systems to our customers. Net sales totalled to over SEK 125 billion, of which over 20 percent were services-related. Founded in 1891, Scania now operates in more than 100 countries and employs some 50,000 people. Research and development are mainly concentrated in Sweden. Production takes place in Europe and Latin America with regional product centres in Africa, Asia and Eurasia. Scania is part of TRATON GROUP. For more information visit: www.scania.com.