Hoppa till innehåll
Tullverket logotyp

Gruppchef till strategisk underrättelseanalys

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Ulrika Lindgren
Telefon
Ansök nu
Tullverket söker gruppchef till strategisk underrättelseanalys

Vill du:
  • arbeta med att kartlägga hoten mot Tullverket?
  • vara med och leda analysverksamheten inom Tullverkets strategiska underrättelseanalys?
  • jobba i en flexibel verksamhet där nytänkande premieras, med högt i tak och nära till besluten?
Underrättelseavdelningen bedriver strategiskt och operativt underrättelse- och analysarbete både inom brottsbekämpning och uppbördsområdet. Underrättelseavdelningen söker nu en gruppchef för den strategiska underrättelseanalysverksamheten med placering på enheten Strategisk analys och nationell desk (Sand).

Beskrivning av analysverksamheten
Analysverksamheten som du blir gruppchef för, innefattar primärt arbete med strategisk underrättelseanalys på nationell nivå.

Den strategiska underrättelseverksamheten ska utgöra ett stöd till inriktning och prioritering av Tullverkets verksamhet. Fokus ska riktas mot upptäckt av tendenser, fenomen, mönster och avvikelser inom den brottsbekämpande och den fiskala verksamheten. Genom att identifiera existerande och framtida hot och risker ska den strategiska underrättelseverksamheten stärka myndighetens förmåga att inrikta och prioritera den operativa verksamheten. Den strategiska underrättelseanalysverksamheten ska forma framåtblickande bedömningar och analyser som också har bäring på hela Tullverkets uppdrag, exempelvis punktskatteområdet, kriminell ekonomi eller företag med handel som nyttjas i brottslig verksamhet.
Verksamheten förväntas leverera både mer omfattande analyser och kortare uppdrag med snäv deadline.

Beskrivning av enheten
Strategisk analys och nationell desk (Sand) är en nationell enhet inom underrättelseavdelningen. Enhetens sammanlagda antal medarbetare, fördelat på tre verksamhetsområden, består av ca 40 medarbetare med verksamhetsgrenarna nationell desk, underrättelseavdelningens utlandsstationerade sambandsmän och strategisk underrättelseanalys. Knutet till strategisk analys finns några ytterligare roller med särskilda ansvar t ex brottsförebyggande arbete och internationell samordning.

Om gruppchefstjänsten
Vi utlyser nu en gruppchefstjänst med ansvar för den strategiska analysverksamheten och personalansvar för en medarbetargrupp (drygt 10 medarbetare) bestående av analytiker samt några ytterligare roller med särskilda ansvar. I gruppen finns medarbetare placerade i Malmö, Göteborg och Stockholm. Resor förekommer i tjänsten, främst inrikes men även utlandsresor kan förekomma.

Du kommer ingå i enhetens ledningsgrupp och du blir en del i gruppchefskollektivet inom underrättelseavdelningen. Analysverksamheten på Sand har stor påverkan på inriktningen av Tullverkets verksamhet och i din roll kommer det ingå att ha dialog med flertalet ledningsfunktioner på avdelningen och i myndigheten.

I tjänsten är du underställd en enhetschef. I tjänsten ingår inte budgetansvar.
  • Du kommer leda, inrikta och kvalitetssäkra analysverksamheten på enheten Sand
  • Du kommer ha arbetsmiljöansvar för ett tiotal medarbetare
  • Du kommer representera din arbetsgrupp i den avdelningsgemensamma operativa ledningsgruppen för gruppchefer
  • Du kommer utveckla analysverksamheten tillsammans med medarbetarna
  • Du kommer samverka med andra funktioner, både internt inom Tullverket och externt framförallt med andra myndigheter.
För vissa arbetsuppgifter krävs goda kunskaper i engelska.

Vi söker dig som har:
  • Akademisk examen inom för tjänsten relevanta områden, exempelvis kriminologi, samhällsvetenskap, journalistik, statistik, ekonomi eller juridik
  • Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska
  • Svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har:
  • Utbildning inom analys- eller underrättelsemetodik
  • Ledarskapsutbildning
  • Chefs- och/eller ledarerfarenhet i minst ett år under de senaste 5 åren
Personliga egenskaper
Vi söker dej som har analytisk förmåga, är stabil, kan leda och motivera och förse andra med de färdigheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är kreativ och initiativtagande, arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera svåra problem. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt och är mån om att skapa ett dialogorienterat klimat. Det är en förutsättning att du är trygg i att leda en grupp.

Övrigt
Referensnummer: TV-2024-13979

Placeringsort: Stockholm, Göteborg eller Malmö

Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning.

Resor kan förekomma i tjänsten, inrikes och utrikes.

En självklarhet är att du arbetar enligt Tullverkets värdegrund; ansvarstagande nytänkande och helhetssyn.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Vi kan komma att använda arbetsprov som en del i denna rekrytering.

Ansökan ska vara skriven på svenska.

För mer information och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Ulrika Lindgren, tel. 08-456 51 82.
För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.
Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson tel. 040-6613321 och för Saco-S Katarina Hernhut, tel. 08-4565265.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 6 augusti. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Tullverket logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 augusti 2024 (40 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.