Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Enhetschef för enheten Verksjuridik

Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är ett statligt affärsdrivande verk och en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som enhetschef för enheten Verksjuridik erbjuds du ett jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt uppdrag att elektrifiera Sverige.

Gemensamma funktioner stöttar hela organisationen och jobbar dagligen för att förverkliga Svenska kraftnäts gemensamma mål.

Rättsavdelningen är en del av Gemensamma funktioner och arbetar brett inom hela Svenska kraftnäts verksamhetsområde. På avdelningen finns tre juristenheter, registratur och arkiv samt stöd till generaldirektören. Arbetet sker i nära samarbete med chefsjuristfunktionen. Rättsavdelningen är i tillväxtfas och en viktig uppgift för enhetschefen är att bygga gruppen, skapa rätt struktur för leverans och förvalta vår kunskapsdrivna, lösningsorienterade kultur.

Läs mer om vår arbetsplats här: Vår arbetsplats Svenska kraftnät (svk.se)

Om tjänsten

Enheten för Verksjuridik arbetar med rådgivning, stöd och utveckling mot hela Svenska kraftnät. De huvudsakliga arbetsområdena är förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretess, säkerhetsskyddsjuridik, tillsyn enligt säkerhetsskyddslagen, totalförsvar och IT-rätt samt arbetsrätt. Enheten är nybildad efter en delning av en tidigare enhet.

I rollen som enhetschef kommer du att ha personalansvar för ca tio erfarna verksjurister med skilda expertområden. Du kommer att rapportera till avdelningschefen och ingå i Rättsavdelningens ledningsgrupp. I arbetet som enhetschef ansvarar du för att enheten uppnår uppsatta mål och resultat genom att leda och utveckla såväl personal som arbetssätt i en snabbt växande verksamhet som präglas av hög förändringstakt. En viktig del av rollen är att bygga grupp och kultur samt bidra till att skapa en effektiv struktur för leverans. Du kommer du även att, tillsammans med verksamheten, vara med och påverka lagstiftning samt arbeta med utveckling av totalförsvaret.

Om dig

För att trivas i rollen ser vi att du är trygg, samarbetsorienterad och har lätt för att hitta lösningar och har ett prestigelöst arbetssätt. Du har en analytisk helhetssyn och jobbar tillsammans med experterna på enheten för att driva enhetens arbete framåt, både inom Svenska kraftnät och externt. Du är van vid att arbeta med medarbetare med expertkunskaper och känner tillit till dina medarbetares kunskap. Vi ser att du har lätt för att sätta dig in i andras situation och är uppmärksam och tillgänglig för dina medarbetares behov. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Skallkrav

Du har en juristexamen / jur kand eller annan relevant akademisk utbildning.

Du har även:
 • Minst fem års erfarenhet i arbetsledande roll varav minst tre år som chef med personalansvar för experter.
 • Minst tre års erfarenhet av arbete i en organisation i förändring.
 • Minst tre års erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Meriterande krav

Vi ser det som meriterande om du har:
 • Dokumenterad erfarenhet av gott ledarskap.
 • Tidigare erfarenhet av arbete inom enhetens verksamhetsområden.
Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg.
 • Möjlighet till distansarbete utifrån verksamhetens behov.
 • Sista ansökningsdag: 12 augusti 2024
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning.
 • I denna rekryteringsprocess tillämpas tester.
I den här rekryteringen samarbetar vi med FAIRPLACE. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Anna Lensmar-Friedman, tel. nr. 076-000 25 55 eller via e-post anna.lensmar-friedman@fairplace.se. Rekryterande chef är Maria Örtenholm, tel. nr.010-010 350 93 20 och ansvarig rekryterare Lennart Jansson, tel. nr. 010-350 91 49. Fackliga representanter är Annika Ingeborn, SACO, tel. 010-475 87 72 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.