Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Välkommen till en grön värld av möjligheter hos oss på Sveaskog. Vi erbjuder dig skogen - en vacker arbetsplats och framför allt ett av våra viktigaste bidrag för att klara utmaningar kopplade till klimatförändringar och framtidens råvaruförsörjning. Nu söker vi dig som är teamorienterad och vill vara med oss på resan.

Vi erbjuder
Att arbeta på Sveaskog innebär stor frihet samtidigt som du förväntas ta ansvar, visa mod och vara nyfiken. I allas uppdrag ingår att ta ansvar för sin egen och verksamhetens utveckling samt att vara teamorienterad och en bra kollega. Vi kallar det aktivt medarbetarskap. Vi erbjuder dig attraktiva förmåner och en arbetsplats som kännetecknas av en vilja att du ska lyckas, där jämställdhet och hållbart arbetsliv står högt på agendan. Sveaskog eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget.

Om tjänsten
Som inköpare IT är du placerad på koncernfunktion Ekonomi och inköp. Du ska primärt stödja koncernfunktion Digitalisering och IT vid inköp och upphandling av programvaror, tjänster, konsulter, hårdvara, licenser och IT infrastruktur. I rollen som inköpare IT säkerställer du kostnadseffektiva inköp, hanterar risker samt bygger affärsmässiga leverantörsrelationer. Detta för att stödja samt implementera Sveaskogs strategi.

Du ansvarar för:
  • Upphandla, förhandla, ingå och utveckla avtal inom IT-området
  • Samverka med lokalt sakkunniga för att genomföra uppdraget
  • Aktivt delta i nätverk med andra inköpare
  • Analysera inköpsmönster, leverantörer samt identifiera och föreslå förbättringsmöjligheter
  • Stödja CDO/chefer på koncernfunktion Digitalisering och IT
  • Leverantörsbedömning, -utveckling och -uppföljning
Stationering på något av Sveaskogs kontor, där Stockholm eller Kalix är att föredra.

Om dig
Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande kompetens. För att lyckas i rollen behöver du flera års dokumenterad erfarenhet av strategiskt inköpsarbete inom IT-branschen. Du har god marknadskännedom, brett kontaktnät och är van att ta beslut, hantera leverantörer, förhandla, ingå avtal och arbeta med avtalsutveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är analytisk, drivande, affärsinriktad, pedagogisk och kommunikativ. Det är viktigt att du kan skapa förtroende, jobba med ditt nätverk och bygga varaktiga relationer, men vid behov behöver du även kunna ifrågasätta och utmana din affärspartner.

Vill du bli vår kollega?
Välkommen med din ansökan senast den 16 augusti.

Har du frågor? Kontakta Inköpschef Mats Oja, 076-135 77 81 alternativt mats.oja@sveaskog.se eller CDO Patrik Karlsson, 010-471 80 70 alternativt patrik.karlsson@sveaskog.se

Fackliga kontaktpersoner är för Ledarna Thomas Esbjörnsson, tel 010-544 99 75, för Akademikerföreningen Sara Östh, tel 010-544 97 11 och för Unionen Stig Sjöberg 08-655 90 58.

Om Sveaskog
Sveaskog är Sveriges största skogsägare och ägs av svenska staten. Bolaget äger 14 procent av Sveriges skogsmarker och har cirka 800 medarbetare runt om i landet. Våra kontor finns från Tärendö i norr till Osby i söder.
Sveaskog Förvaltnings AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren