Hoppa till innehåll
Försvarets Radioanstalt FRA logotyp

Teknisk underrättelseanalytiker - stöd till militära operationer vid Signalunderrättelseavdelningen

Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Teknisk underrättelseanalytiker för stöd till militära operationer vid Signalunderrättelseavdelningen

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen?
Vi söker nu tekniska underrättelseanalytiker för stöd till militära operationer. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som teknisk underrättelseanalytiker med fokus på stöd till militära operationer hör du till en enhet inom avdelningen för signalunderrättelsetjänst. Genom att kombinera dina tekniska kunskaper och analytiska förmåga får du bidra till att producera unika underrättelser till våra uppdragsgivare. Du har kontakt och samarbetar med många olika personer och funktioner internt såväl som externt och bidrar till att utveckla dessa samarbeten.

De företeelser vi följer finns inom vitt skilda områden. Arbetet påverkas i hög grad av den snabba teknikutvecklingen, vilket kräver en förmåga att hålla sig uppdaterad och anpassa arbetsmetodiken efter densamma. En framtida utmaning består av att tillsammans med dina kollegor utveckla metoder för inhämtning och analys samt rapportering och att anpassa produktionen efter kundernas behov. För att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar är kompetensutveckling en naturlig del av verksamheten.

Tjänsteresor inrikes och utrikes förekommer.

I rollen som teknisk underrättelseanalytiker består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av:

* Analyserar och bearbeta stora datamängder med hjälp av olika tekniska hjälpmedel.

* Bedriva verksamhetsnära metod- och systemutveckling.

* Underrättelseanalys.

* Utvecklar och utvärderar möjligheter för inhämtning av underrättelser.

* Utbildar och sprider kunskap.

Du kan

Vi söker dig som har:

* Genomfört, har en pågående eller nära förestående akademisk examen inom exempelvis IT, datateknik, systemvetenskap, nätverksforensik, statistik, matematik, fysik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.

* Kunskaper i programmering.

* God förmåga att uttrycka dig i svenska samt engelska språket. Detta gäller i tal, skrift och hörförståelse.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet eller kunskap inom en eller flera av nedanstående:

* Erfarenhet att bearbeta, visualisera och presentera stora datamängder med hjälp av relevanta tekniker (exempelvis Elasticsearch, PostgresSQL, Python, Pandas, R, SQL, BI- och visualiseringsverktyg).

* Erfarenhet av arbete som Data Engineer eller Data Scientist med eller utan maskininlärning.

* Kunskaper om samt analys av datornätverk och kommunikationsprotokoll (exempelvis TCP/IP, DNS, IPv4, IPv6, HTTP, SMTP, TLS)

* Erfarenhet av webb- och/eller apputveckling (fullstack) med relevanta tekniker såsom exempelvis HTML, CSS, JS, Python, React, Node.js eller Vue.JS.

* Utveckling av delar eller hela ETL-kedjor.

* Containerteknologi (exempelvis Docker, Kubernetes).

* Tidigare arbetat inom underrättelse- och/ eller säkerhetstjänst eller innehaft utredande befattning inom statlig verksamhet.

* Erfarenhet av arbete inom försvarssektorn.

* Språkkunskaper i franska, ryska eller arabiska.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet. Arbetet bedrivs delvis tillsammans med nära kollegor delvis i samarbete med andra delar av myndigheten och vi ser därför att du har en god förmåga att samarbeta effektivt med andra. Du är kreativ och ihärdig vilket gör att du är drivande med dina idéer och hittar nya metoder för att ta dig an problemställningar, vilka du arbetar på tills resultat är uppnått. Du har lätt att ta initiativ och är en person som uppskattar att aktivt söka utmaningar. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med din kunskap, kan uppmärksamma vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska kunna tillgodoses. Du tar ansvar för dina uppgifter och ser vikten av att dela med dig av kunskap och information till gruppen för att tillsammans uppnå gemensamma mål. Du anpassar dig efter ändrade förutsättningar och kan växla arbetstempo. Du samarbetar bra med andra men har samtidigt förmågan att arbeta självständigt där du kan planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 50 36. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-08-30.
Referensnummer 4229/23:1

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Försvarets Radioanstalt FRA logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.