Hoppa till innehåll
Sveriges Lärare logotyp

Proaktiv Financial Controller/Redovisningsansvarig med fokus på utveckling till Sveriges Lärare, Sto

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

I rollen får du vara med och utveckla organisationen Sveriges Lärare ur ett finansiellt perspektiv. Du kommer proaktivt driva olika projekt och vara ett bollplank till Ekonomichef/CFO. Du blir en viktig spelare i en omtänksam grupp som värdesätter samarbete högt. Nu söker vi dig som vill komma in i ett spännande skede och bidra till organisationens fortsatta utveckling.


Sveriges Lärare sitter i fina och inspirerande lokaler intill Slussen. På kontoret arbetar cirka 150 personer.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Att vara med att leda och fördela det löpande arbetet kopplat verksamhetsområdet
  • Bokslut, årsredovisningar samt koncernredovisning
  • Analys och verksamhetshetsutveckling kopplat till förbundets ekonomi och verksamhetsstyrning
  • Utveckling av processer och stödsystem inom verksamhetsområdet och kansliet
  • Kontakter med revisorer, myndigheter, banker samt andra externa intressenter inom ekonomi

Bakgrund och erfarenhet:
Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning mot företagsekonomi och redovisning samt har flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och arbete med bokslut och årsredovisning. Du kan ha viss erfarenhet av att leda andra medarbetare och har god erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete i en tidigare roll. Skulle du dessutom ha erfarenhet av koncernredovisning ser vi detta som meriterande. Har du erfarenhet av att jobba i Visma, Hogia och PowerBI är det meriterande. För denna roll behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Då denna roll innebär många kontakter är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och kan agera med pondus samtidigt som du har ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt. Med ditt driv och goda självledarskap tar du gärna initiativ till att utveckla verksamheten. Du har en god analytisk förmåga som kommer väl till pass i denna proaktiva roll.

Placeringsort: Slussen, Stockholm

Vad erbjuder Sveriges Lärare dig?
Sveriges Lärare är en modern arbetsplats som präglas av tillit och delaktighet. Vi tror att olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla kan trivas och utvecklas tillsammans. Våra medarbetare är nyckeln till framgång!

Om Sveriges Lärare
När Sveriges Lärare bildades 1 januari 2023 skrevs ett nytt kapitel i den långa lärarfackliga historien. Sveriges Lärare är det största akademikerförbundet i Sverige med 300 000 medlemmar från förskola och grundskola till gymnasium och högskola. Det ger stor facklig styrka och påverkanskraft att stärka lärarnas profession och ställning i samhället.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Lärare med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Ulrika Wallerman på 070-166 08 60 eller Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Sveriges Lärare logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 juli 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren