Hoppa till innehåll
Paragon Nordic logotyp

Head of Finance till Paragon Nordic

Publiceringsdatum
15 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Paragon Nordic är en av Nordens största utvecklare och kontraktstillverkare av formulerade produkter inom områden som hårvård & styling, hud & solskydd, hushåll, färg och maskinunderhåll.

Nu söker vi för Paragon Nordics räkning en utvecklingsorienterad Head of Finance som vill vara med att driva koncernen, bestående av flera bolag, i en ny fas och integrera ekonomifrågor i kärnverksamheten. Rollen är strategisk och affärsnära där du jobbar tätt med VD. Kontoret ligger i Vallentuna.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Övergripande ansvar för redovisning och controlling
  • Framåtriktat och strategiskt arbete. Vara med och utveckla en växande verksamhet
  • Övergripande ansvar för produktionsekonomi och kalkylering
  • Analysera och driva prisstrategier och marginaler både internt och externt (i samarbete med säljorganisationen)
  • Övergripande ansvar för budget och prognos
  • Personalansvar för tre personer samt leder två ytterligare medarbetare med delansvar inom ekonomiområdet
  • Arbeta i ledningsgruppen
  • Managementrapportering till styrelse/ledningsgrupp

Kvalifikationer och erfarenhet:
För att lyckas i rollen behöver du en god strategisk förmåga, ett stort intresse för produktionsekonomi och ett effektivt nyttjande av resurser. Kanske arbetar du idag som senior Business Controller eller som Ekonomichef i en producerande verksamhet och har dokumenterad erfarenhet av att jobba med att utveckla affären.

Du har tidigare drivit förändringsarbete och har förståelse för redovisningen även om du i denna roll inte hanterar det hands-on.
Du uttrycker dig utan problem i tal och skrift på engelska och svenska.
Det är även meriterande om du arbetat med koncernredovisning, företagsförvärv och/eller har juridisk förståelse kring företag och avtalsrätt med förmåga att granska och justera avtal.

Personliga egenskaper:
Vi söker en lyhörd, trygg och prestigelös Head of Finance med ett starkt inre driv. Du behöver förmågan att samarbeta med många och fungera som stöd till både organisationen och ledningsgruppen. Du är en analytisk och strukturerad kravställare som bidrar med strategisk och affärsmässig kunskap.

Vi tror att du har tidigare ledarerfarenhet och vill sätta mål och styra mot dem genom inspiration, tillit och kontinuerlig feedback.

Placeringsort: Vallentuna, Stockholm

Om Paragon Nordic:
Paragon Nordic är en av Nordens största aktörer för utveckling och kontraktstillverkning av produkter inom områden som hårvård & styling, hud & solskydd, hushåll, färg och maskinunderhåll. Bland våra kunder hittar du såväl starka indievarumärken som multinationella bolag.

Företaget har under 65 år vuxit till att idag bestå av ca 200 anställda på tre orter; Vallentuna och Eket i Sverige och Skarnes i Norge, med målet att i år omsätta 600 MSEK. Hos oss får du kollegor med många olika ursprung och utbildningsbakgrunder och vår approach är att bredden tar oss framåt. Vi delar med oss av kunskap, tar vara på initiativförmågan och kraften hos alla i bolaget och gillar att jobba med varandra.

Som del av Paragon Nordic har du förmåner som företagshälsovård, friskvårdsbidrag, frukost och massage. Företaget är också medlem i Innovations- och kemiindustrierna i Sverige (IKEM) för att ge alla medarbetare trygga villkor genom kollektivavtal.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anette Wickholm på telefonnummer: 070-712 9808 eller mejl: anette.wickholm@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan bör ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Paragon Nordic logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 juni 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren