Hoppa till innehåll
Statens institutionsstyrelse logotyp

Vi söker två finansiella controllers

Publiceringsdatum
19 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

SiS söker två finansiella controllers 


Om arbetsplatsen
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.



På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 350 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4500 medarbetare. 


Om uppdraget
Uppdraget som controller innebär att vara med att utveckla den ekonomiska styrningen samt bidra till att upprätthålla en hög kvalitet i myndighetens ekonomiska planering och uppföljning.

En viktig del i arbetet är att tillsammans med kollegorna på sektionens ge löpande stöd till chefer inom SiS. Rollen innebär i synnerhet ett nära samarbete och stöd till chefer i kärnverksamheten runt om i hela landet, det kan handla om att ge stöd i prognosarbetet, lägga budget eller följa upp och föreslå åtgärder för att säkerställa en budget i balans. Som controller förväntas du driva, utveckla och kvalitetssäkra den finansiella styrningen och ha förmåga att genomföra föredragningar i myndighetens nationella ledningsgrupp och i stöd- och verksamhetsavdelningarnas ledningsgrupper. 

Till sektionens ansvarsområden hör beredning av budgetpropositionen samt beräkning av anslag, investeringar och låneramar. Sektionen ansvarar också för ekonomisk redovisning och uppföljning, resultatredovisning och bokslut.

Som controller ingår kontinuerligt förbättringsarbete och att arbeta med normering av bland annat processer för att säkerställa likvärdig, rättssäker och effektiv myndighetsstyrning. Du ingår i en grupp med kvalificerade och erfarna kollegor och du jobbar såväl självständigt som i grupp. Det är viktigt att du känner dig trygg med att ta egna initiativ och genomföra uppgifter på egen hand när det behövs. 


Kvalifikationer

Vi söker dig som har
  • akademisk examen inom ekonomiområdet eller annan jämförbar utbildning i kombination med relevant erfarenhet
  • arbetslivserfarenhet som controller eller motsvarande från staten eller annan offentlig arbetsgivare 
  • erfarenhet av bokslut och årsredovisning 
  • erfarenhet av att ha deltagit i utvecklings- och förändringsarbete
  • goda kunskaper i Excel 
  • god kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift 


Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av från Regeringskansliet eller större myndighet 
  • erfarenhet av att ha arbetat i planerings- och uppföljningsverktyget Hypergene och ekonomisystemet Unit4 ERP (Agresso) 

Som person är du flexibel, lösningsfokuserad och hittar balansen mellan att vara snabb och noggrann. Du är pedagogisk och inlyssnande och har god kommunikativ förmåga och samarbetar väl med din omgivning. Du är initiativtagande och drivs av att utveckla och förbättra processflöden. Du trivs i en arbetsvardag som kräver förmåga att vara anpassningsbar och trivs både i en förvaltande roll, men även i en utvecklande.  




Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning 

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.


Ansökan
Ansök senast: 2024-09-15

Referensnummer: 2.9.1-5809-2024

Välkommen med din ansökan! 


Kontakt
Anna Sandahl, ekonomi- och planeringsdirektör, 010-453 43 83


Fackliga företrädare:
Isabelle Strid Saco-S 010-453 40 68

Jenny Kingstedt ST/OFR 010-453 40 77

Peter Kvist Seko 010-453 41 09


Statens institutionsstyrelse logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Statens institutionsstyrelse, SiS, bedriver individuellt anpassad tvångsvård och verkställer sluten ungdomsvård. I samverkan med socialtjänsten ger vi barn, ungdomar och klienter med allvarliga och omfattande psykosociala problem bättre förutsättningar för ett socialt fungerande liv utan missbruk och kriminalitet.