Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Business Controller till Henkel

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Nu finns möjligheten att bli en del av Henkel i rollen som Business Controller. Här blir du en del av en global aktör känd för innovation och hög kvalitet. Med sina välkända varumärken och toppmoderna teknologier kommer du att ha en central roll i att främja affärstillväxten i Norden!



Om tjänsten

Henkel, som är ledande inom både industri- och konsumentsektorn, är en global aktör med över 50 000 pionjärer som trivs med att "utmana normen". Med välkända varumärken, banbrytande teknik och kreativa lösningar erbjuder Henkel möjligheter att utforska nya vägar och utveckla dina färdigheter. Som Business Controller kommer du att stödja Henkels växande division Consumer Brands i Norden, med välkända varumärken så som Barnängen, Schwarzkopf, Igora och Osis.



Arbetsuppgifter
  • Aktivt stödja det nordiska teamet i att driva affärsutveckling och uppnå mål, som en nyckelmedlem i SBU:s ledningsgrupp.
  • Tillhandahålla detaljerade finansiella analyser, för att proaktivt lyfta fram risker och möjligheter med ett finansiellt perspektiv på den ekonomiska inverkan.
  • Utveckla en god förståelse för varumärke, marknad och kategoriprestanda, samt tillhandahålla analyser som hjälper till att leverera den kort- och långsiktiga affärsstrategin.
  • Arbeta nära organisationen för Cluster North (Norden & UK/Irland) och rapportera till Head of Controlling.
  • Säkerställa snabb och tillförlitlig rapportering för den tilldelade affärsenheten, genom att följa månatliga stängnings- och rapporteringsdeadlines.
  • Säkerställa efterlevnad av Henkels företagsstandarder och relevanta lagar och förordningar.
  • Bli en del av en dynamisk global organisation med möjligheter till karriärutveckling regionalt och globalt.


Kvalifikationer
  • Har en eftergymnasial utbildning i ekonomi och/eller redovisning.
  • Har dokumenterad erfarenhet av Business Controlling eller Financial Planning & Analys.
  • Starka IT-kunskaper (Excel, BI-verktyg); SAP-kunskap är ett plus.
  • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, eftersom att du kommer att använda dig av båda språken i ditt dagliga arbete. Kunskaper i finska är ett plus.

Henkel lägger stor vikt vid mångfald och inkludering och välkomnar medarbetare med olika bakgrunder, perspektiv och livserfarenheter. Företaget anser att deras styrka ligger i de unika egenskaper som varje individ bidrar med. I denna rekryteringsprocess kommer vi, förutom dina kvalifikationer, att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen. För att trivas i denna roll bör du visa på starka organisatoriska färdigheter, ett skarpt analytiskt tankesätt och utmärkt kommunikationsförmåga. Dessutom tror vi att du tycker om att arbeta i en mångsidig, internationell organisation och samarbeta med intressenter över hela Europa. Vidare tror vi att du är ambitiös och kan självständigt driva projekt.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work. Vi som är ansvariga för denna rekryteringsprocess är Milly (milly.weidstam@academicwork.se) samt Stina (stina.moby@academicwork.se)

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 september 2024 (57 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se