Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Praktikant sökes till HT 2024 i Stockholm Solna

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du studerande inom HR, ekonomi eller annan likvärdig utbildning? Se då hit!

Vi på Adecco i Industry i Stockholm söker nu dig som ska genomföra praktik under första halvan av höstterminen 2024, alternativt hela terminen. Vill du få chansen att utvecklas inom rekrytering, personadministration och andra personalrelaterade ärenden så har vi praktikplatsen för dig!

Om praktikplatsen
Som praktikant hos oss kommer du att tillhöra Adeccos team som arbetar inom industri och produktion, i och runtomkring Stockholm med omnejd. I dagsläget består teamet av fyra personer där konsultcheferna arbetar i en 360-roll. Det innebär att arbetsuppgifterna varierar stort och du kommer få möjlighet att följa med i alla dess delar. Arbetsplatsen varierar från kontoret beläget i Stockholm till att vara ute hos våra kunder. Vi erbjuder en praktikplats som präglas av stor arbetsglädje där vi hjälps åt och har roligt på vägen!

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:
Utformning av annonser
CV-evaluering
Telefonintervjuer
Kandidatpresentationer
Referenstagning
Tidrapportering
Kund- och konsultärenden
Kontraktskrivning
...och mycket mer som inte går att förutspå i en konsultchefs vardag!

Om dig
Vi söker dig som har en påbörjad eftergymnasial utbildning inom HR, ekonomi, administration eller motsvarande och är berättigad till att genomföra praktik under första halvan av terminen, alternativt hela höstterminen 2024. Du behöver inte nödvändigtvis ha ägnat dig åt ovanstående saker tidigare - däremot tror vi att du är en social och prestigelös person som tycker om att ta dig an arbetsuppgifter från högt till lågt. Du är serviceinriktad, kommunikativ och uppskattar att arbeta i en fartfylld miljö där den ena dagen inte är den andra lik. Vidare ser vi att du har en positiv inställning till utmaningar, är noggrann och strukturerad samt ansvarfull i ditt eget arbete. Att du tycker om att engagera dig affärsmässigt kommer vara nyckeln till din framgång som praktikant hos Adecco!

Viktigt för praktiken är:
- Att du är berättigad till att genomföra praktik, antingen genom din utbildning på högskola/universitet eller via Arbetsförmedlingen under höstterminen 2024 (första halvan eller hela perioden)
- Att du är trygg med att använda svenska och engelska som arbetsspråk i både tal och skrift

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om praktikperioden
Vi ser positivt på om du har möjlighet att praktisera hos oss under hela eller halva höstterminen 2024. Arbetet är förlagt på heltid, måndag-fredag kl. 08.00-17.00, med hänsyn till eventuellt arbete eller rapport som skall skrivas till skolan.

Om Adecco
Adecco är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag med över 30 kontor runtom i landet. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en praktikperiod hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov kommer du få goda kunskaper om arbetsmarknaden och olika branscher samt våra kunder.

Om ansökan
Praktiken startar under hösten 2024 och pågår under terminen efter överenskommelse.

1. Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Kandidater som går vidare till detta steg kommer få en länk skickad till sin mail för att genomföra en videointervju.

3. Om du är en av dem som går vidare därefter kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om praktikplatsen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: stockholmindustry@adecco.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord

Rekrytering, Solna Business park , Stockholm, Internship, Praktikplats, Rekryterare, HR

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 juli 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.