Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Avdelningschef till Managementenheten

Sista ansökningsdag
01 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Publiceringsdatum
06 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du en engagerad, trygg och kommunikativ chef? Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Då är du kanske den vi söker.

På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltning. Våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten och vi jobbar med både klassrumskurser och nätbaserat lärande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Managementenheten består organisatoriskt av tre avdelningar. Som chef för Avdelning 2 ansvarar du för att leda, samordna och utveckla avdelningens arbete med Försvarsmaktens gemensamma chefs- och HR-utbildningar, samt utbildningar inom områdena arbetsmiljö, verksamhetssäkerhet, likabehandling, jämställdhet och verksamhetsledning.

Din avdelning består i dag av nio kurschefer - en grupp mycket kvalificerade civila och militära medarbetare med mångårig erfarenhet inom sina respektive sakområden. Du kommer att ha såväl personal- som verksamhets- och ekonomiskt ansvar. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang.

I din roll som avdelningschef kommer du att ha många kontaktytor och föra en löpande dialog med representanter för olika delar av Försvarsmaktens organisation kring verksamhetens behov av utbildning och lösningar samt resurser för detta. Du ansvarar för att kvalitetssäkra avdelningens verksamhet mot uppsatta mål och kvalitetskriterier och du driver förändrings- och utvecklingsarbeten inom avdelningens och enhetens verksamhetsområde.

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Flera års erfarenhet av arbete som chef med personalansvar
  • Aktuell erfarenhet av arbete med utbildnings- eller kompetensutvecklingsfrågor
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du ha god självkännedom och vara stabil som person. Du är prestigelös och samverkar, samarbetar och kommunicerar effektivt med andra. Du är en konstruktiv och positiv problemlösare, samtidigt som du är initiativtagande och har förmåga att se helheter. Du har även en mycket god förmåga att organisera och planera ditt eget och avdelningens arbete, både på kort och längre sikt.

Du är en mycket engagerad ledare och det utvecklande ledarskapet är självklart för dig. Du kan balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet och på det sättet erbjuda dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten
  • Lednings-, utbildnings- eller arbetslivserfarenhet inom HR-området
  • Erfarenhet av strategiskt arbete i större organisation
  • Erfarenhet av digitalisering av utbildning
Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Befattningen är placerad vid Militärhögskolan Karlberg med arbetsort Solna.
Tjänsten är en civil tillsvidareanställning, heltid. Sex månaders provanställning tillämpas om du inte sedan tidigare är anställd i Försvarsmakten. Tjänsteresor förekommer.

Frågor angående befattningen och rekryteringen kan ställas till
Avdelningschef Cecilia Lindhe Nadjalin, telefon 072-368 09 08

Fackliga kontaktpersoner vid Militärhögskolan Karlberg:
Stefan Ragnebrink, Försvarsförbundet
Johan Danko, Officersförbundet
Lise-Lotte Larsson, SEKO
Carla Vila Verde Vidén, SACO

Samtliga nås via Militärhögskolan Karlbergs växel: 08-514 390 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-10-01. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationerna vi frågar efter samt motiverar varför du är rätt person för denna tjänst.

Vi ser fram att läsa din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för Idrott och Fysisk prestationsförmåga, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren