Hoppa till innehåll
SOS Alarm logotyp

Gruppchef till SOS-centralen i Stockholm

Sista ansökningsdag
15 september 2024 (17 dagar kvar)
Publiceringsdatum
27 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi på SOS Alarm är varje dag med och skapar ett tryggare Sverige. Vi larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Vi är ett värderingsstyrt bolag med en vision om ett tryggare Sverige för alla. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Vi är marknadsledande och verksamma inom såväl offentlig som privat marknad, med växande kommersiella tjänsteområden. I denna resa söker vi nu Gruppchefer till Stockholm.

Din vardag som Gruppchef

Vi söker nu Gruppchefer till SOS-centralen i Stockholm. I rollen som Gruppchef är du en av flera andra gruppchefer som tillsammans med Platschef utgör den lokala ledningsgruppen (LLG) och leder såväl det strategiska som det operativa arbetet på centralen..

Du är chef för ett antal medarbetare som har dygnsgående tjänst i olika operativa roller , utövar ett närvarande ledarskap och har en coachande roll, där du får varje enskild medarbetare att utvecklas. Du ska också skapa goda förutsättningar för hela medarbetargruppen tillsammans med dina kollegor.

Till dina arbetsuppgifter hör ett delegerat arbetsmiljöansvar, att hålla medarbetarsamtal, vara aktiv i schemaläggning tillsammans med bemanningsavdelningen, arbeta med kvalitetsuppföljning, kompetensförsörjning och rekrytering av nya operativa medarbetare. Medarbetarna arbetar med många olika tjänster; 112-mottagning, ambulansdirigering, sjuktransportbeställning samt som SOS-Sjuksköterska resp teamledare. Du ansvarar även för leverans mot verksamhetens mål tillsammans med dina kollegor.

I tjänsten ingår intern samverkan både lokalt och nationellt samt med bolagets externa samverkanspartners.

Arbetstidens förläggning är som grund dagtid men i din roll som Gruppchef kan du behöva arbeta flexibla tider som varierar utifrån verksamhetens behov, då dina medarbetare arbetar dygnsgående tjänst.

Vi erbjuder dig

Att vara Gruppchef in om SOS Alarm innebär goda utvecklingsmöjligheter och du får möjlighet att gå våra interna ledarutbildningar och andra utbildningar som utvecklar dig i rollen som chef och ledare inom bolaget. Du får även möjlighet att omge dig av engagerade kollegor med ett starkt engagemang med viljan att skapa ett tryggare Sverige för alla.

Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas!

Vi söker dig som
  • är en inspiratör och ambassadör, har lätt för att engagera och involvera teamet, samt för att kommunicera i tal och skrift
  • har en god samarbetsförmåga och är en lagspelare som även har förmågan att arbeta självständigt
  • har ett strukturerat arbetssätt, är kreativ och lösningsfokuserad
  • har ett driv där du bidrar till att utveckla en verksamhet i förändring
  • tar initiativ och kan driva frågor på olika nivåer i organisationenKrav
  • Gymnasieexamen/genomgången gymnasieutbildning.
  • Erfarenhet av att jobba operativt på SOS Alarm.
  • Väl vitsordad erfarenhet som ledare och chef med personalansvar.
  • Förståelse för frågeställningar som uppkommer i en verksamhet som arbetar 24/7/365.
  • Goda kunskaper i Officepaketet.
Meriterande

Examen från relevant högskoleutbildning t ex Sjuksköterskeprogrammet eller Organisation och ledarskap.

Låter detta intressant? Då urval och intervjuer sker löpande i denna rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Senaste ansökningsdag är 15 september.

Har du frågor? Kontakta tillförordnad platschef Sada Muminovic, sada.muminovic@sosalarm.se

Vi på SOS Alarm är varje dag med och skapar ett tryggare Sverige. Vi är ett värderingsstyrt bolag med en vision om ett tryggare Sverige för alla. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Vi är marknadsledande och verksamma inom såväl offentlig som privat marknad, med växande kommersiella tjänsteområden.
SOS Alarm logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SOS Alarm har en unik verksamhet. Dygnet runt, året om hanterar vi larm och koordinerar hjälpresurser vid olyckor, kriser och störningar i samhället. I nära samverkan med våra kunder och partners stärker vi den svenska trygghetskedjan. SOS Alarm ägs av oss alla gemensamt - genom staten och alla Sveriges Kommuner och Regioner. Tillsammans skapar vi ett tryggare Sverige för alla, nu och i framtiden.