Hoppa till innehåll
Best Transport logotyp

Åkeri- och Kapacitetschef Stockholm

Publiceringsdatum
30 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om tjänsten
Hos Best Transport har vi alltid fokus på att leva upp till kundernas förväntan på service och kvalitet. En viktig komponent för att skapa en god relation med våra kunder och en av de främsta budbärarna av Best Transports varumärke är de förare som dagligen utför våra uppdrag.

Många av våra duktiga förare är anställda hos anslutna åkerier. Det är viktigt för oss att kontinuerligt bygga en god och affärsmässig relation med våra åkerier. På så vis kvalitetssäkrar vi vår verksamhet och säkerställer att vi alltid möter kundernas förväntningar och krav. Åkeri- och kapacitetschefen ansvarar för relationen och är en naturlig "go to source" för våra anslutna åkerier i Stockholm. Best är ett växande företag, vi vill växa tillsammans med våra åkerier.

Åkeri- och kapacitetschefen ansvarar strategiskt och operativt för vår fordonskapacitet. Tillsammans med trafikledningschef och åkerier säkerställs rätt fordonskapacitet, både löpande och proaktivt.

Åkeri- och kapacitetschefen styr och leder åkerifunktionen som består av 5 personer. Åkerifunktionen ansvarar bland annat för onboarding av nya åkerier och förare, löpande operativ kapacitetsplanering samt uppföljning och revisioner för att säkerställa avtalsefterlevnad hos anslutna åkerier.

Åkeri- och kapacitetschefen ingår i ledningsgrupp Stockholm och rapporterar till Operativ chef Stockholm.

Om dig
Du är en social, utåtriktad och utvecklingsdriven person som har lätt för att bygga relationer. Du är initiativtagande och affärsmässig i samarbetet med åkerierna. Du är pedagogisk och kan konsten att förmedla kunskap och information på ett lättförståeligt sätt. Vi tror att du gillar att arbeta i högt tempo med flera arbetsuppgifter parallellt. Du har god analysförmåga och tar datadrivna beslut för verksamheten. I ditt arbete är du strukturerad, noggrann och proaktivt ansvarstagande. Du är en god förhandlare och förändringsledare. För dig är det viktigt att säkerställa att arbetet genomförs på rätt sätt, vilket även innebär att du är bestämd när situationen kräver det.

Detta stämmer in på dig:
  • Du har minst 5 års erfarenhet av ledande befattning inom Transport- Logistik
  • Du har god erfarenhet av planering och schemaläggning inom logistik
  • Du har god kunskap i MS Office
  • Du kan svenska i tal och skrift
Det här erbjuder vi
På vår arbetsplats ska du som jobbar växa, ha kul men framförallt - du ska vara dig själv! På Best är vi eniga om att mångfald är en nyckel till framgång och att vi får en roligare arbetsplats när vi som arbetar tillsammans har olika bakgrund.

Best har ett stort hållbarhetsfokus, både gällande miljö, schyssta villkor och ekonomisk hållbarhet. Engagemanget för hållbarhet genomsyrar vår organisation och våra medarbetare medverkar aktivt till att vi ska uppnå våra högt uppsatta mål. Vi tror att du som också tycker hållbarhet är viktigt kommer trivas hos oss!

Best är en platt och snabbfotad organisation med stort driv och eftersom vi hela tiden växer finns det stora utvecklingsmöjligheter hos oss. Genom vårt dotterbolag Best Labs säkerställer vi att vi hela tiden ligger i framkant när det gäller innovativa tech-lösningar och verktyg som bland annat underlättar arbetsvardagen för oss som jobbar på Best.

Vi erbjuder ett attraktivt jobb på ett framgångsrikt och lönsamt logistikbolag. Best har kollektivavtal med Biltrafikens Arbetsgivareförbund och vi erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.

Om oss
Best har sedan 1976 erbjudit företag prisvärda logistiklösningar och är idag en ledande aktör i Norden inom last-mile. Företaget utför dagligen, med hjälp av innovativa tech-lösningar, tiotusentals snabba och hållbara expressleveranser och distributionsuppdrag i Sverige, Norge och Danmark.

Best har med sitt express- och distributionserbjudande kunder inom vitt skilda branscher och av varierande storlek. Företaget är även specialiserat inom ett antal koncept såsom logistik för E-commerce, Servicelogistik och Healthcare-logistik.

Best är idag logistikbranschens klarast lysande hållbarhetsprofil, framför allt tack vare den fossilfria fordonsflottan där elbilarna snabbt ökar i antal och företagets fokus på schyssta villkor och krav på kollektivavtal.

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placering: Stockholm

Omfattning: Heltid

Arbetstider: Dagtid mån-fre, avvikande arbetstider kan förekomma

Anställningsform: Tillsvidareanställning, efter provanställning

Lön: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan
Vi genomför intervjuer löpande och rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Best Transport logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 juni 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Best Transport har sedan starten tagit positionen som en av Sveriges största transportförmedlare. Best förmedlar och utför cirka 5000 uppdrag per dag fördelat på våra cirka 400 fordon. Best har idag 250 anslutna åkerier. Varje orange fordon som syns i trafiken drivs av en våra anslutna åkerier. Best utför transporter under dygnets alla timmar både mot större och mindre företag.