Hoppa till innehåll
Logent logotyp

Project Manager - WMS and Digitalization - Logent

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Logent
Telefon
Ansök nu
Om Logent:
Logent är marknadsledande inom kontraktslogistik i Norden. Vi erbjuder våra kunder ett unikt och brett tjänsteutbud där vi strävar efter ständiga förbättringar genom robusta operativa processer och fokus på starkt ledarskap. Vi är på en häftig tillväxtresa och ser ett fortsatt starkt intresse för våra tjänster.

Vi tar hand om våra anställda och erbjuder alla medarbetare trygga anställningsförhållanden och marknadsmässiga löner. Resan som anställd kan börja på olika orter i olika delar av vårt bolag där vi nu 2023 är ca 3000 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna.

Är du logistikintresserad och har erfarenhet av projektledning av logistikimplementationer samt god kännedom om WMS och systemrelaterade frågor? Är du vår nästa nyckelperson som brinner för att jobba med verksamhetskritiska projekt, systemfrågor och digitalisering? Har du förmågan att jobba strukturerat med stort eget ansvar och en vilja att jobba nära verksamheten? Då har vi en perfekt roll för dig!

Om tjänsten:
Logent är ett starkt växande företag som är marknadsledande inom kontraktslogistik i Norden. Nu söker vi en projektledare med fokus på logistikimplementationer och verksamhetsutveckling som trivs att jobba med systemrelaterade frågeställningar. Du brinner för att driva projekt, skapa struktur och leverera i tid. Förutom ett fokus på systemrelaterade frågor vid logistikimplementationer kommer du även att projektleda andra verksamhetskritiska projekt kopplat till både logistik och digitalisering. Du tillhör Logents centrala organisation.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Projektledning med fokus på logistikimplementationer och verksamhetsutveckling
 • Koordinera och projektleda digitaliseringsinitiativ för våra siter (t ex ökad digital visualisering, minskad administration, optimering av arbete etc.)
 • Projektleda implementering av Warehouse Management System (WMS) på nya anläggningar
 • Koordinera WMS-projekt mellan WMS-leverantör och superuser på site (inkl. design av WMS utifrån processer, uppsättning, testning, driftsättning och stabilitetskontroll)
 • Anpassa funktionalitet tillsammans med den operativa verksamheten och Logents centrala solution design team
 • Säkerställa kostnadskontroll och budget under implementering av ny systemfunktionalitet
 • Utvärdering av nya krav samt kontinuerligt driva förbättringar i systemstödet tillsammans med Solution Design och IT
 • Dialog med personer i ledande befattning både hos kund och leverantörer
 • Initiativ för verksamhetsförbättrande funktionalitet inom Logents Warehouse Management System (WMS), inklusive processtöd, mobilitetslösningar (t.ex. scanners, truckdatorer, pick-by-voice & automationslösningar) rapportering, EDI-gränssnitt, debiteringsunderlag och kundportal
 • Koordinera behov av underhåll och dokumentation av system för våra verksamheter
 • Koordinera och driva internutbildningar inom systemfunktionalitet
 • Operativt samarbeta och koordinera tillsammans med hosting-leverantör samt leverantörer för EDI-plattformar
Tjänsten är placerad i Stockholm eller Göteborg och du kommer ha några dagars resor per månad

Din profil:
Vi söker dig som har en relevant utbildning (exempelvis ingenjör, systemvetare eller civilekonom) och tidigare arbetslivserfarenhet inom projektledning och logistik samt eventuellt jobbat några år som konsult. Du har sannolikt drivit projekt och förändringsarbete, gärna inom logistik, och du har kunskap om IT-lösningar generellt och WMS-lösningar specifikt. Vi ser gärna att du har kunskap i att implementera och testa WMS. Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat då det kommer behövas i både muntlig och skriftlig kommunikation.

För att lyckas väl i den här rollen ser vi att du är en driven, kommunikativ, strukturerad och problemlösande lagspelare som vill skapa värde för verksamheten. Du trivs med att samarbeta med andra och befinner dig gärna i gränslandet mellan teknik och verksamhet, samt mellan kund och interna kollegor. Du tar gärna egna initiativ, räds inte förändringar och har lätt för att tänka nytt och prioritera om när så behövs.

Ansökan:
Urval görs löpande och tjänsterna kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, engagemang och lämplighet.

Har du frågor kring tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta Thérèse Grivérus, therese.griverus@logent.se. Vi behandlar inte ansökningar via mejl p g a GDPR.
Logent logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 juni 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi tar hand om våra anställda och erbjuder alla medarbetare trygga anställningsförhållanden och marknadsmässiga löner. Resan som anställd kan börja på olika orter i olika delar av vårt bolag där vi nu 2023 är ca 3000 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna. Kom ombord du också, det blir en rolig resa!