Hoppa till innehåll
MTR logotyp

Intresseanmälan inför Järvaveckan - Tunneltågförare

Publiceringsdatum
29 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Järvaveckan
Detta är en intresseanmälan inför Järvaveckan. Går du vidare i processen blir du inbjuden till vårt rekryteringsevent den 1 juni.

Sätt samhället i rullning med oss, bokstavligen! Vi söker nu en tunneltågförare som vill erbjuda service i världsklass och se till att våra resenärer får en trygg och säker resa. Nu söker vi förare på 100%/60% med start i början av september & oktober.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att köra tunneltåg på tunnelbanans gröna, röda eller blåa linje i Stockholm, som tillsammans utgör 109 km spår under Stockholms gator. Arbetet innebär ansvar över tåg och resenärer med mycket stort fokus på säkerhet och punktlighet. Arbetet är till stor del självständigt och ett ensamarbete, men är också ett yrke där du möter våra resenärer och förväntas kunna ge service på ett informativt och trevligt sätt. Vid eventuell händelse, såsom trafikstörning, löser du dessa situationer tillsammans med trafikledningen.
Våra värderingar: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat.

Dina huvudsakliga uppgifter:
  • Ansvar för säker och effektiv tågdrift som följer trafikplaner och tidtabeller
  • Rapportera avvikelser
  • Förmedla information till resenärerna
Om anställningen
Din anställning inleds med en 11-14 veckor lång utbildning på heltid (100%) oavsett efterföljande sysselsättningsgrad, där du dessutom får lön under utbildningsperioden. Efter avklarad och godkänd utbildning fortlöper din anställning som färdigutbildad tunneltågförare på antingen 100% eller 60%. Anställningsform på 60% innebär kortare arbetspass under rusningstrafik på vardagar samt längre arbetspass varannan helg. Arbetet innebär att man kan komma att jobba tidiga morgnar, kvällar eller nätter, dvs dygnet runt samt årets alla dagar. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Kvalifikationer
Du som söker till oss:
För att trivas i rollen som tunneltågförare är du stabil, lugn och ansvarsfull. Du har förståelse för de höga säkerhetskraven och det stora ansvaret arbetet innebär. Arbetet är mycket rutinbaserat och regelstyrt, vilket kräver att du har förmågan att arbeta systematiskt samt att du är punktlig och noggrann gällande tider och rutiner. Oväntade situationer kan uppstå vilket också kräver stresstolerans och problemlösningsförmåga. Även kontakten med resenärer och trafikledning är mycket viktig, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Vidare har du:
  • 20 år fyllda
  • Mycket god kommunikativ förmåga i det svenska språket, både i tal och skrift
  • God talförmåga i engelska
  • Möjlighet att arbeta under dygnets alla timmar
Tidigare arbetslivserfarenhet är meriterande. Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL Access-kort med resor i hela Stockholms län och Edenred Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
I din ansökan skickar du in ditt CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Som ett led i rekryteringsprocessen kommer genomförande av säkerhetsprövning att ske, samt även hälsoundersökning inklusive alkohol- och drogtestning, i enlighet med de krav Transportstyrelsen ställer. Bakgrundskontroll kommer att genomföras. Du behöver ha fullgott färgseende.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Förare Tunnelbana Säkerhet Transport Spårtrafik

Om MTR
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 4400 kollegor som driver tunnelbanan, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan
Ansök senast: 2024-05-31
Referensnummer: C189942

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 12

Kontakt
Kontaktpersoner

Rekryteringen MTR

Mail: rekrytering@mtr.se

Jobba med oss
Vi är närmare sextusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.
MTR logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 4400 kollegor som driver tunnelbanan, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.