Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Loan Officer till svensk storbank

Publiceringsdatum
02 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

För dig som har arbetslivserfarenhet från service eller administrativa tjänster och vill arbeta med lånehandläggning finns det en fantastisk möjlighet! Som Loan Officer till en av Sveriges största företagsbanker får du verkligen foten in på en långsiktig och utmanade roll. Du som söker värderar teamwork, ser gärna lösningar på problem och är noggrann. Sök tjänsten redan idag, vi arbetar med löpande urval!Om tjänsten

Academic Work söker för kunds räkning en Loan Officer. Som Loan Officer kommer du att tillhöra bankens lendingavdelning som består och ett team om ca 25 personer, där du kommer sitta i Arenastaden. Teamet är blandat, där de arbetar hårt tillsammans samtidigt som de gärna tar en fika vid dippar. Teamet sitter med några av Sveriges största företag som kunder.

Som Loan Officer kommer du att administrera och handlägga strukturerade lån mot stora företagskunder. Du kommer att ansvara för en egen låneportfölj vilket innebär att förlänga och betala ut nya lån till bankens kunder. I detta ingår att ta in olika avgifter, läsa avtal och spegla dessa i bankens lånesystem, samt i de interna processerna arbeta med vad som kan förbättras och kontinuerlig problemlösning. Eftersom alla i ditt team på lendingavdelningen arbetar mot samma mål hjälps ni kontinuerligt åt för att se vad som behövs göras.

Du kommer till exempel att:

 • Ansvara för en egen låneportfölj
 • Ha viss kontakt med både svenska och utländska korrespondentbanker och kunder samt interna avdelningar inom banken.
 • Stötta kollegor med deras låneportföljer
 • Arbeta med löpande förbättringsarbete och problemlösning, mycket är manuellt så roligt om någon kan förbättra
  Tjänsten passar dig som vill arbeta inom bank och finans på längre sikt och trivs med administrativa uppgifter. Du som söker ser dig själv i en långsiktig tjänst inom bankvärlden, där du ser detta som ett perfekt nästa steg. Du vill komma in, ta dig tiden att lära dig och därefter stanna långsiktigt inom teamet.

Bakgrundskontroll

 • För denna process krävs ett utdrag ur belastningsregistret. Blir din ansökan aktuell kommer vi uppmana dig att följa denna länk och trycka på "Till e-tjänst för registerutdrag" ansöka om "Kontroll av egna uppgifter". Öppna inte detta kuvert. Detta öppnar vi i samband med ett erbjudande.
 • Kreditupplysning, genomförs i samband med ett erbjudande.
 • En sekretessbilaga för banken signeras i samband med anställningsavtalet.


Kvalifikationer

Har ett intresse för banksektorn och trivs i en administrativ roll. Vi tror att du som söker antingen har en relevant utbildning inom ekonomi och skapat dig administrativ erfarenhet vid sidan om dina studier, alternativt att du arbetat i en administrativ roll sedan tidigare och nu skulle vilja utvecklas vidare inom en svensk storbank.

 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda Excelkunskaper, gärna på Makro-nivå

Som person är du fokuserad och kvalitetsorienterad i ditt arbete. Som Loan Officer kommer du att arbeta med siffror och det är därför mycket viktigt att noggrannhet är en av dina främsta egenskaper. Du ser problem och situationer från olika infallsvinklar och tar gärna initiativ för att förbättra och utveckla. För att trivas i rollen är du dessutom en team-player, trygg i dig själv och har ett stort engagemang för ditt arbete.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 juli 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se