Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Kreditriskanalytiker till bank!

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du vass på kreditanalys och vill arbeta i en organisation som värdesätter ditt driv och din professionalism? Motiveras du av att arbeta i en modern verksamhet som digitaliserar och automatiserar processer? Då kan detta vara något för dig! Skicka in din ansökan redan idag - urval sker löpande.Om tjänsten

För en av våra bankkunders räkning söker vi nu en Kreditriskanalytiker. Vi söker dig som kan börja omgående där uppdraget initialt sträcker sig sex månader med goda möjligheter till både förlängning och överrekrytering. Kontoret ligger beläget i centrala Stockholm och du kommer ingå i ett kompetent team med en engagerad chef.

Som Kreditriskanalytiker hanterar du uppföljning och analyser av kreditrisken i bankens privat- och företagsprodukter samt kreditförlustprognoser. Tjänsten innefattar även utveckling och förbättring av befintliga kreditriskrapporter och analysmodeller. Tjänsten är placerad på Kreditavdelningen där du kommer att arbeta tillsammans med övriga medarbetare i analysteamet. Rollen innebär även nära samarbete med bankens modellanalys-, erbjudande- och riskteam. Visst låter det intressant!

I samband med anställning kommer vi att begära ut ett utdrag ur belastningsregister som kommer visas upp i samband med avtalsskrivning. Vi rekommenderar dig därför att beställa hem ett sådant utdrag redan nu då det kan ta upp till två veckor innan det kommer hem i brevlådan. Klicka här för att komma till Polisens hemsida där du beställer hem utdragen. Välj sedan "kontroll av egna uppgifter". Vidare kommer vi i samband med anställning att genomföra en kreditupplysning på den aktuella kandidaten.

Du erbjuds

 • En företagskultur genomsyrad av arbetsglädje med engagerade och kompetenta kollegor
 • Vara en del av en prestigelös organisation där du får vara med och påverka processer och rutiner
 • Möjlighet att växa långsiktigt tillsammans med banken
 • En engagerad konsultchef från Academic Work som kommer stötta och coacha dig i din fortsatta karriär

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden.Arbetsuppgifter
 • Uppföljning och analyser av kreditrisken i bankens privat- och företagsprodukter
 • Kreditförlustprognoser
 • Utveckling och förbättring av befintliga kreditriskrapporter och analysmodeller
 • Vara en del av teamet som löpande följer upp och rapporterar reserveringar i enlighet med IFRS9


Kvalifikationer
 • Har avslutade studier inom civilekonom eller civilingenjör
 • Har arbetslivserfarenhet inom kreditgivning och/eller uppföljning av kreditrisk på bank
 • Har erfarenhet av dataanalys med stora datamängder
 • Har god systemvana. Därtill goda kunskaper i programmering i SQL eller motsvarande programvara
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av arbete med implementering eller beräkning av kreditförluster under IFRS9

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Som person är du analytisk och strukturerad och tar stort eget ansvar för ditt arbete. Du drivs av självägarskap och är lösningsorienterad. Rollen innebär presentation av analysresultat både skriftligen och muntligen varför det är viktigt att du har god kommunikativ förmåga. Eftersom mycket av arbetet bedrivs tillsammans med övriga kollegor ska du tycka om att arbeta i team samt ha god samarbetsförmåga.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juni 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se