Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Informationssäkerhetskonsult till Simovits Consulting!

Sista ansökningsdag
04 november 2024 (57 dagar kvar)
Publiceringsdatum
05 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du arbeta som Informationssäkerhetskonsult hos en av Sveriges främsta leverantörer av konsulttjänster inom cybersäkerhet? Nu har du chansen - Simovits Consulting erbjuder en spännande tjänst där du kommer att arbeta med projekt inom informationssäkerhet i branscher som t.ex. myndigheter, finanssektorn och samhällsviktig verksamhet.



Om tjänsten

Som Informationssäkerhetskonsult hos Simovits Consulting får du insyn i en spännande och starkt växande sektor inom informationsteknologi. Du och dina kollegor är viktiga stöttepelare åt era kunder och utifrån kundens behov kommer du att arbeta med att ta fram förslag på konkreta åtgärder som du levererar till kunden. I rollen som Informationssäkerhetskonsult kommer du bland annat jobba med att:

  • Genomföra riskanalysworkshops och informationsklassningar för att identifiera och hantera potentiella säkerhetsrisker.
  • Utveckla styrdokument och vägledningar som reglerar IT, processer och organisation med avseende på informationssäkerhet.
  • Tolka och implementera externa krav och regelverk såsom GDPR och säkerhetsskyddslagen i kundernas verksamheter.
  • Ge strategisk rådgivning och stöd till kunder för att utveckla och förbättra deras säkerhetsarbete.
  • Granskning och efterlevnad av säkerhetskrav genom interna och externa revisioner, samt säkerställa att dessa följs i praktiken.

Din första tid på Simovits Consulting är upplagd som en inskolningsperiod där du får gradvis skolas in i arbetet genom en väl utarbetad plan.

Du erbjuds

  • Ett stöttande, prestigelöst team som du kan bolla tankar, idéer och problemlösningar med.
  • Du har möjlighet att välja hur du vill utvecklas genom att profilera dig efter din nyfikenhet och intresse.
  • Du får bland annat möjlighet att årligen välja marknadsledande utbildningar inom säkerhet för att bredda och fördjupa dina kunskaper.


Kvalifikationer
  • Har en fullföljd Master- eller Doktorandexamen med goda betyg samt ett genomfört examensarbete.
  • Har 0-5 års arbetslivserfarenhet.
  • Har ett svenskt medborgarskap.
  • Är lockad av cybersäkerhet.
  • Har mycket god förmåga i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har

  • Skrivit examensarbetet på egen hand.
  • Tidigare erfarenhet inom projektledning, regelverk och standarder.
  • Tidigare erfarenhet av att jobba som konsult

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper: Du är analytiskt lagd och duktig på att presentera det du kommit fram till skriftligen såväl som muntligen. Du är strukturerad, socialt lagd och gillar att samarbeta med andra. Vidare behöver du ta ansvar för ditt arbete och är noggrann, transparent och kreativ.

Övrigt:

  • För att din ansökan ska vara komplett krävs CV, personligt brev samt ett utdrag av dina betyg ifrån universitetet.
  • Under rekryteringsprocessen genomförs kontroll i olika register samt screening då Simovits kunder utgörs av samhällsviktig verksamhet med höga säkerhetskrav.
  • Placering: arbetet sker huvudsakligen i Stockholmsområdet på Simovits kontor men det kan även innebära resor inom landet.
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 november 2024 (57 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se