Hoppa till innehåll
PostNord Sverige logotyp

OT-säkerhetsspecialist till PostNord, Stockholm

Sista ansökningsdag
11 september 2024 (2 dagar kvar)
Publiceringsdatum
12 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
PostNord i Stockholm söker OT-säkerhetsspecialist som vill driva och ansvara för säkerhetsarbetet för våra produktionssystem!

PostNord står inför stora förändringar och initiativ inom cybersäkerhet med fokus på Operativ Teknologi (OT) och söker dig som vill vara en del av vår förändringsresa. Detta är ett högprioriterat område och du ges möjligheten att påverka och ansvara för vår väg framåt.

Om du motiveras av att utveckla processer, sätta din prägel och arbeta brett tror vi att du kommer trivas i denna roll. Välkommen till PostNord!

Vi erbjuder dig

Detta är en ny roll och vi erbjuder dig en bred, utmanande och utvecklande position i en spännande tid av förändring. Här kommer du bland annat få:
  • En nyckelroll i ett prioriterat område, där du kommer få mandat att påverka hur vi arbetar med cybersäkerhet för OT-system
  • En stark samarbetskultur som bidrar till en tillåtande och lärande arbetsmiljö
  • Ett humant och empatiskt ledarskap som värnar om balans mellan privatliv och arbetsliv
Det här gör du hos oss

I din roll har du det övergripande ansvaret för att skydda PostNords produktionssystem. Du kommer bland annat arbeta med:
  • Skapa en långsiktig strategi för hantering av cyberrisker och upprätta policyer och processer för cybersäkerhet inom OT-system.
  • Driva utbildningsinsatser och skapa en medvetenhet kring säkerhetsfrågor internt.
  • Samarbeta med vår IT-säkerhetsavdelning och säkerställa säker systemarkitektur för våra produktionssystem.
  • Omvärldsbevakning och samarbeta med industripartners i Sverige och i Europa för att säkerställa att vi uppfyller branschstandard.
Ditt team och arbetsplats

Du kommer tillhöra ett team på 12-14 personer och arbeta nära verksamheten och PostNords IT-säkerhetsavdelningen. Vi erbjuder en modern arbetsmiljö och flexibla arbetsvillkor och du kommer att utgå från kontoret i Solna.

Mer om dig

Vi söker dig med minst fem års arbetslivserfarenhet av cybersäkerhet inom OT-system. Du har kunskap inom relevanta säkerhetsstandarder som exempelvis ISA/IEC 62443 eller liknande. Du är flytande i svenska och engelska.

Som person är du nyfiken, initiativtagande och nätverkande för att skapa och bibehålla goda och tillitsfulla relationer med dina kollegor. Du har en pedagogisk kommunikationsstil och en coachande approach.

Välkommen med din ansökan!

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
PostNord Sverige logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 september 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på våra anställda som på våra kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal. Vi är PostNord - ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.