Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

C-utvecklare till Tutus Data – I nationens tjänst

Sista ansökningsdag
04 november 2024 (56 dagar kvar)
Publiceringsdatum
05 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Tutus är ett privatägt svenskt företag, grundat 1992 och har sedan dess utvecklat
högkvalitativa nätverkskrypteringslösningar åt militär, myndigheter och företag för användning i verksamheter som kräver hög nivå på säker kommunikation. Med anledning av en ökad efterfrågan på deras produkter och att företaget växer letar vi nu efter en vass C-utvecklare med intresse för kryptografi, häftig teknik och samhällsviktiga insatser. Spännande, eller hur? Läs vidare!



Om tjänsten

Tutus är huvudleverantören av myndighetsgodkända och certifierade IT-säkerhetsprodukter i Sverige och de gör stadiga framsteg mot målet att bli en ledande leverantör av godkända IT-säkerhetsprodukter inte bara i Sverige utan också inom EU. Tutus erbjuder avancerade krypteringsprodukter för organisationer som tar sin säkerhet på allvar och deras utbud består av fem huvudsakliga produkt- och tjänstekategorier; nätverkssäkerhet, säker smartphone, filkryptering, säker videokonferens & säker molntjänst. Här kommer du till en rolig arbetsplats med högt i tak där engagemanget och den tekniska kompetensen är hög.

Du erbjuds:

  • Möjligheten att jobba med utveckling inom ett område som är viktigt för Sveriges säkerhet.
  • Arbete i ett bolag som ansvarar för hela utvecklingskedjan från ax till limpa och som har full kontroll över både det som levereras och supporteras.
  • Mycket goda möjligheter att utvecklas såväl i din roll som utvecklare som inom andra teknikområden på bolaget.
  • Arbete i ett företag som tar din utveckling på allvar, bland annat erbjuds alla en särskild ”innovation day” varannan vecka för att fokusera på områden som du vill utveckla.
  • Arbete i ett företag med en marknadsledande position och många starka och stabila kunder.
  • Marknadsmässig lön, bonusar och bra förmåner.

Några ord från din framtida närmsta chef

”Jag började på Tutus som Utvecklingschef för snart två år sedan. Det som lockade mig till Tutus var att Tutus är ett produktbolag som utvecklar sina egna produkter från ”ax till limpa” i nära dialog med sina kunder. Det skapar fantastiska möjligheter att bidra till innovation och att få se en idé bli en verklig produkt. Att produkterna sen gör enorm nytta för viktiga verksamheter i svenskt samhälle och andra länder inom EU gör det inte mindre värdefullt.
Jag började min yrkesbana som hård- och mjukvaruutvecklare för över 30 år sedan på ett produktbolag så jag viste vad jag kunde förvänta mig, och det är precis lika kul idag som det var för 35 år sedan. Nu söker vi fler medarbetare till utvecklingsavdelningen som vill vara med och göra skillnad och få se sina lösningar växa och bli till värdefulla produkter och funktioner för användarna.”

Arbetsuppgifter

Tutus har idag 5 olika team varav du kommer ett tillhöra ett team om 6 personer, både utvecklare och en produktägare. Ert fokus är framför allt att utveckla Firewall- och VPN:n produkterna och utvecklingen sker främst i C, Python och Bash i Linuxmiljö. Produkterna används av Tutus kunder för att sätta upp system för säker kommunikation och har du ett intresse för och vill utvecklas inom kryptografi är detta en bra plats att vara på. Ni jobbar i en integrerad miljö men där du är admin/root på dina egna datorer. Utmaningarna i rollen kan dels vara att det är mycket att lära sig och du kommer troligtvis att jobba med områden du inte stött på innan, du behöver sätta dig in i och förstå hur nätverk fungerar på en låg nivå och skapa dig en förståelse för vad som är säkerhetsbärande och inte och du jobbar i en miljö som är helt frikopplad från internet - därför tror vi det är bra om detta är utmaningar som lockar dig! Källkoden behöver hållas bakom låsta dörrar och arbete med den får bara ske i säkra lokaler, därav görs allt arbete på plats på kontoret i Mörby Centrum.



Kvalifikationer

I denna rekrytering kommer vi, förutom dina tekniska kompetenser, lägga stor vikt vid dig som person. Vi söker dig som är nyfiken, kreativ och som har en bra känsla för att bygga produkter som är förvaltningsbara. Du har även en god samarbetsförmåga och är duktig på att sprida kunskap till de omkring dig och du drivs av att jobba med komplexa problemlösning där det är resultatet som räknas.

Vidare har du...

  • Minst något men gärna flerårig arbetslivserfarenhet inom utveckling i C
  • Vana av att skriva säker och robust kod
  • Erfarenhet av utveckling i Linuxmiljö
  • Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska då båda språken används i arbetet
    Vi ser det som meriterande (men inget krav) om du har:
  • Kunskaper i Python
  • Erfarenhet av optimering mot hårdvara

Övrig information

  • Placering: Mörby Centrum, Stockholm
  • Omfattning: Heltid
  • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se
  • En anställning hos Tutus Data är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras vid anställning i enlighet med 3 kap. säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Rekryteringsprocessen

  • Telefonintervju med Academic Work
  • Personlighets- och problemlösningstest
  • Djupintervju med Academic Work
  • Intervjuer med Tutus
  • Säkerhetsprövning
  • Referenstagning + beslut

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 november 2024 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se