Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Credit Controller till världens största el- och teknikföretag!

Publiceringsdatum
23 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du redo att ta en central roll i en dynamisk och viktig position? Som Credit Controller hos Elektroskandia i Sollentuna kommer du att spela en avgörande roll i deras framgång genom att hantera ett brett spektrum av kreditrelaterade uppgifter.Om tjänsten

Academic Work söker åt Elektroskandias vägnar en Credit Controller till deras kontor i Sollentuna. Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen, som är ett av världens största el- och teknikföretag etablerade i 44 länder runt om i världen. De arbetar med att marknadsföra samt sälja el material och system inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. I den här rollen kommer du tillhöra deras kreditteam om fyra personer, som är en del av ekonomiavdelningen.

Som Credit Controller kommer du ha en bred tjänst med varierande kvalificerade och även administrativa arbetsuppgifter så som att göra kreditanalyser, hantera inkassoärenden och påminnelser, utredning av olika slag och kundadministration. Du kommer vara ett bollplank internt för dina kollegor och andra team, framförallt försäljningsorganisationen, och stötta i olika kredit- och riskfrågor. I rollen kommer det även finnas utrymme att arbeta med att effektivisera processer och rutiner.

Du välkomnas till ett ljust och trevligt kontor med öppet kontorslandskap. Kontoret är beläget i Rotebro, Sollentuna, nära kommunikationer. Med pendeltåg från centralen till kontoret tar det bara 24 minuter. Teamet du kommer tillhöra har varierad bakgrund och erfarenhet och stämningen präglas av en värme, dialog och humor.

Länk till förmåner och medarbetarberättelser:
För Elektroskandia är det välldigt viktigt att du ska trivas på arbetet, därför erbjuder de en rad olika förmåner som friskvård, förmånscyklar, rabbatter inom träning samt på vårt produktutbud och mycket mera! För att lära dig mer om deras förmåner och få en inblick i deras team, besök förmåner och berättelser: https://info.elektroskandia.se/jobba-hos-oss/Arbetsuppgifter
  • Säkerhetshantering
  • Obeståndshantering
  • Kreditanalyser
  • Inkasso och påminnelser


Kvalifikationer
  • Har en yrkeshögskoleexamen eller universitetsutbildning inom ekonomi, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har erfarenhet av kredithandläggning
  • Har goda kunskaper i Microsoft Office, framförallt Excel
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, då båda språken används dagligen i arbetet

Det är meriterande om du har

  • Har erfarenhet av SAP

För att trivas och lyckas i denna roll bör du vara en noggrann och strukturerad person som kan hantera flera uppgifter samtidigt och snabbt anpassa dig till nya situationer. Du bör kunna prioritera och organisera ditt arbete effektivt, särskilt under perioder av högt tempo. Ett noggrant och strukturerat arbetssätt är avgörande för att lyckas i denna roll. Att arbeta i team och ha goda samarbetsförmågor är essentiellt, då du kommer ha många kontaktytor både internt och externt.

Observera: Inför anställning hos oss på Elektroskandia genomför vi en bakgrundskontroll.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och Elektroskandias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 juni 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se