Hoppa till innehåll
Försvarets Radioanstalt FRA logotyp

Enhetschef för personalsäkerhetsenheten

Publiceringsdatum
17 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Enhetschef för personalsäkerhetsenheten

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu dig med ledarerfarenhet och kunskap inom området personalsäkerhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som Enhetschef för personalsäkerhetsenheten hör du till säkerhetskontoret som ansvarar för säkerhetsprövningsprocessen vid FRA. Enheten arbetar med säkerhetsprövning av personal vid och under anställning samt inom ramen för säkerhetsskyddade upphandlingsavtal och i övrigt med myndighetens personalsäkerhetsfrågor.

I rollen som enhetschef har du personal-, budget-, och verksamhetsansvar samt ansvar för medarbetarnas arbetsmiljö. En viktig del av rollen innebär att ansvara för planering, genomförande, utveckling och uppföljning av verksamheten. I uppdraget ingår, förutom att ha ansvar för den dagliga linjeverksamheten att leda utbildningsverksamheten. Du kommer även stötta säkerhetsskyddschefen i att leda och samordna myndighetens säkerhetsskyddsarbete. Du kommer till del att fortlöpande arbeta med granskning och utveckling av regelverk och rutiner för enhetens verksamhet.

I rollen som enhetschef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

* leda arbetet med personalsäkerhetsfrågor vid myndigheten

* driva verksamhetsutvecklingsfrågor

* ta fram och genomföra utbildningar och föreläsning inom området

* delta och leda delar av kontorets kontrollverksamhet som rör personalsäkerhetsfrågor

* samverka internt och externt inom området

* På FRA råder en strikt sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm vid att hantera det. Resor inom landet förekommer i tjänsten.

Du kan
Vi söker dig som har:

* akademisk utbildning inom relevant område, alternativt ha förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet

* chef- och ledarerfarenhet

* erfarenhet av området personalsäkerhet och bedömningar

* goda kunskaper i Office-paketet

* mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

* B- körkort

Vi ser det som meriterande om du har:

* erfarenhet av utbildningsverksamhet, säkerhetsskyddsutbildning eller liknande

* erfarenhet inom utredningsverksamhet

* erfarenhet av att hålla samtal

* arbetat med utbildnings – och verksamhetsutvecklingsfrågor

* erfarenhet från annan underrättelse- eller säkerhetstjänst

* erfarenhet av internutredningar inom statlig förvaltning

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en god problemlösningsförmåga. Du förväntas företräda ett modernt ledarskap med fokus på att skapa ett konstruktivt samarbetsklimat med både kollektivt och personligt ansvarstagande. Du har lätt för att initiera och styra upp förändrings- och utvecklingsinsatser och kan vara den som agerar när andra tvekar. Att sträva efter att utveckla din kompetens över tid och lära av din omgivning krävs för att trivas i rollen. Då tjänsten innefattar mycket kontakter såväl inom och utanför avdelningen och myndigheten är det även av vikt att du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer med andra. Vi lägger stor vikt vid en god kommunikativ förmåga i ditt ledarskap.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 20. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-08-04.
Referensnummer 2024FRA595-2

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Försvarets Radioanstalt FRA logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.